Tævede Frank ihjel med jernrør: Her er dommen

Seks personer er nu dømt for at have spillet en rolle i drabet på 40-årige Frank Nørgaard sidste sommer

39-årige Maibrit Wessel Busk Sørensen og hendes 40-årige mand, Mathias Wessel Busk Sørensen, blev fredag idømt 14 års fængsel for drabet på Frank Dan Nørgaard Jørgensen på Djursland sidste sommer.

24-årige Mie Torup Hansen blev idømt 10 års fængsel for medvirken til drab, mens en 24-årig mand fik en straf på otte måneders fængsel.

Dommen blev afsagt ved Retten i Randers.

40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen blev tæsket med et jernrør og kvalt 14. juli sidste år på en landejendom i Nimtofte på Djursland.

Ægteparret blev onsdag fundet skyldig i drab og tre forudgående drabsforsøg, mens den 24-årige kvinde blev kendt skyldig i medvirken til drab og ét drabsforsøg.

Den 24-årige mand bortskaffede ifølge retten beviser i sagen, blandt andet ved at køre aske og jernstænger på genbrugsstationen.

I alt seks personer er nu dømt i den spektakulære sag.

I januar tilstod 26-årige Jesper Jensen at have medvirket til drabet, og det udløste 12 års fængsel.

I december sidste år blev en 38-årig mand idømt seks måneders fængsel for at have bistået med råd og vejledning om, hvordan liget kunne skaffes af vejen.

De tre dommere og seks nævninger lægger til grund for dommen, at den 39-årige kvinde på gerningstidspunktet var gravid, og Frank Nørgaard var far til barnet.

Den 40-årige ægtemand gav udtryk for, at han gerne ville være far til barnet. Betingelsen var, at den biologiske far ikke skulle spille en rolle i barnets liv.

Det førte efterfølgende til, at der blev lagt en plan om at dræbe Frank Dan Nørgaard Jørgensen. Han blev forsøgt skaffet af vejen hele tre gange i tiden op til 14. juli.

Retten har lagt vægt på forklaringen fra Jesper Jensen om, at han og hans kæreste, Mie Torup Hansen, skyldte penge til ægteparret.

Den 39-årige kvinde havde stillet i udsigt at slette gælden, hvis parret ville hjælpe med at skaffe Frank Nørgaard af vejen.

Sagen har verseret ved Retten i Randers over 10 retsdage.

Da specialanklager Jesper Rubow indledte retssagen 2. juni, beskrev han sagen som fuld af “intriger, seksuelle relationer og med intern gæld mellem flere af personerne”.

Efter domsafsigelsen fredag eftermiddag siger anklageren, at han er “fagligt tilfreds med dommen”.

– Men der er stadig den tragiske følge, at der er nogle børn, som mangler en far. Det kan jeg som anklager ikke rette op på, siger Jesper Rubow.

Den afdøde var far til flere børn, heriblandt barnet med den nu 39-årige drabsdømte.

Barnet kom til verden, mens kvinden var varetægtsfængslet i arresten, og er siden blevet anbragt i en familie.

De tre drabsdømte har øjeblikkeligt anket dommen til landsretten. Kravet er frifindelse, alternativt formildelse, lyder det fra deres forsvarsadvokater.

/ritzau/