18. jan. 2023 - 13:06

Syv anholdt for hashhandel på ChristianiaTirsdag morgen gennemførte Københavns Politi en koordineret og målrettet indsats på flere adresser i København. Her er syv personer blevet anholdt og sigtet for organiseret hashhandel. De anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag onsdag.

De alle sigtet for salg af 30-37 kg hash på baggrund af ikke under i alt 10.000 handler, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Siden efteråret har politiet efterforsket en gruppe personer med tilknytning til den organiserede hashandel. Denne efterforskning førte til at, man kunne anholde mændene, der er mellem 17 og 36 år, som blev anholdt på seks forskellige adresser i Købehavn.

LIGE NU LÆSER ANDRE: BOMBEANGREB VED HOTEL

”Aktionen i går er en del af vores løbende og målrettede indsats mod den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania. Vi mistænker, at de anholdte er en del af et kriminelt miljø med tydelige tråde til kriminelle grupper, der tjener penge på den ulovlige hashhandel,” siger politiinspektør og leder af Center for Borgertryghed i Københavns Politi Tommy Laursen i pressemeddelelsen.

Politiet har i flere måneder gennemført aktioner på fristaden, hvor flere unge mænd er blevet anholdt. Under tirsdagens aktion var den ene af de syv blot 17 år gammel. Og denne tendens bekymrer Politiinspektøren.

”Vi har den seneste tid anholdt en række unge under 18 år, som har taget del i den organiserede hashhandel i Pusher Street. Det tegner et tydeligt billede af, at de personer, som tjener pengene på hashsalget, på kynisk vis ansætter socialt udsatte og unge mennesker, som dermed bliver en del af de kriminelle miljøer,” siger Tommy Laursen. 

Alle syv anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag med krav om varetægtsfængsling.

(Opdatering kl. 16.45: Alle syv blev varetægtsfængslet for 27 dage).ANDRE LÆSER OGSÅ