Svindel mod ældre mennesker: Politiet har anholdt 135 personer

I en stor landsdækkende aktion har politiet torsdag anholdt ikke færre end 135 mennesker i forbindelse med hvidvask.

“Der er anholdt 135 personer. Vi har mistanke om, at der er cirka 200 personer, der skal sigtes for det her,” siger Torben Svarrer, ledende politiinspektør, National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), på et pressemøde ifølge Ritzaus Bureau.

“Vi har haft mere end 600 politifolk i aktion på tværs af hele Danmark,” siger Torben Svarrer.

LÆS OGSÅ: Kæmpe aktion: Over 200 mistænkte i hele landet – flere anholdt

Nogle af de 135 anholdte bliver løsladt, men andre vil politiet have varetægtsfængslet.

Dagens aktion centrerer sig om såkaldte muldyr. Det er personer, der stiller deres konto til rådighed for hvidvask af penge. De betragtes altså ikke som bagmændene.

Bagmændene er dem, der har lavet såkaldt kontaktbedrageri. Det er dem, der tager personlig kontakt til borgerne – normalt ældre mennesker – og lokker dem til at overføre penge eller udlevere personlige oplysninger, som de kriminelle så kan bruge til at franarre dem deres penge.

“Organiseret kontaktbedrageri mod ældre er en afstumpet form for kriminalitet. De såkaldte muldyr har udviklet sig til at blive et vigtigt led i de organiserede kriminelles bestræbelser på at hvidvaske de penge, som de har svindlet sig til. Med aktionen i dag kan vi være med til at sætte en prop i det kredsløb, ligesom det forhåbentlig vil afholde andre fra at virke som muldyr,” siger Torben Svarrer i en pressemeddelelse.