Sverige: Ung mand skudt flere gange

Flere personer melder, at en mand er blevet skudt med flere skud ude i Hägerstensåsen, som er en forstadsdel til Stockholm. Manden er i 20’erne og vidner hjælper ham, indtil der kommer en ambulance og kan overtage plejen.

Politiet modtog lidt før klokken 13 mandag en alarm fra flere personer om skud, fortæller Daniel Wikdahl, pressetalsmand ved Stockholms Politi.

“Det er en ung mand, der er blevet ramt af flere skud. Han blev først hjulpet af vidner og få minutter senere kunne ambulancefolk tage over”, fortæller Daniel Wikdahl.

Kort efter hændelsen foretager en patrulje et køretøjsstop i Årstadal, fordi patruljen så et køretøj i forbindelse med skyderiet. En person bliver straks pågrebet, og en anden forsøger at stikke af på krydsbanen, men bliver fanget og anholdt.

“Vidnerne havde set et køretøj køre væk derfra, så de søgte efter en bil, der matchede de oplysninger. En patrulje fandt den i Årstadal, og den ene blev anholdt med det samme, mens den anden forsøgte at stikke af, men han blev også anholdt”, fortæller Daniel Wikdahl.

De to anholdte er mænd og er nu mistænkt for drabsforsøg. Politiet har omfattende afspærringer på gerningsstedet, hvor der arbejdes på at afhøre vidner og sikre beviser.

Der er også afspærring på stedet, hvor de to personer er blevet anholdt og i forbindelse med ransagning af baneområdet standses trafikken på tværbanen.