26. okt. 2023 - 10:50

Svenske børn advares før halloween: Gå ikke i kostumer med våbenSvensk politi minder om, at Sverige lige nu oplever en voldsbølge, og det kan være farligt med legetøjsvåben

Svensk politi advarer børn og voksne mod at optræde i kostumer med våbenlignende genstande ved årets halloween-arrangementer.

Annonce

Det kan være farligt i forbindelse med den voldsbølge, som Sverige lige nu oplever med mange dræbte i bandeopgør, hedder det.

Politiet præciserer, at advarslen også gælder små børn. Ingen bør gå udendørs i kostumer af den art.

– Det har været tilfældet i flere år. Men den sidste tid er det blevet mærkbart, at forhærdede kriminelle har brugt børn til at udføre vold, siger Johnny Gustafsson fra politiregion Öst.

Det kan være farligt for dem, som går med legetøjsvåben, og det kan skabe problemer for politiet, der bliver varslet om den slags ting, siger han.

Annonce

Halloweenfesterne finder sted tirsdag i næste uge.

– Jeg synes, at forældre skal hjælpe børnene med at blive klar over, at det kan være upassende, hvis det ser ud, som om man har noget farligt med sig, påpeger Gustafsson.

Hvis halloween fejres inden døre og på afspærrede områder, så det dog fortsat i orden at klæde sig ud og have legetøjsvåben med sig, lyder det fra politiet.

/ritzau/TT

Annonce


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER