22. okt. 2021 - 11:54

Svensk rapper skudt og dræbt – strømmer ind med kondolencerDen svenske rapper Einár er blevet dræbt efter at være blevet skudt flere gange.

Den 19-årige musiker med det borgerlige navn Nils Kurt Erik Einar Grönberg har mistet livet efter en skududveksling i Hammarby Sjösta i det sydlige Stockholm.

Det skriver Aftonbladet.

Det svenske medie skriver, at politiet modtog flere henvendelser om skud fra bekymrede borgere omkring klokken 22:50 torsdag aften.

Ved politiets ankomst til stedet, lå der en mand, som var blevet skudt foran en port.

Redningsmandskabet forsøgte at foretage livreddende førstehjælp på stedet, men rapperens liv stod ikke til at redde, og han blev derfor erklæret død klokken 00.45 natten til fredag.

Ifølge politiet blev rapperen skudt flere gange, og blandt andet i brystet, hvorfor han døde på stedet. Der er tale om en ren likvidering.

Politiet har fredag morgen ikke foretaget anholdelser i sagen, men ifølge Aftonbladets oplysninger skal to mørkklædte personer være blevet set løbe fra gerningsstedet.

Politiet har endnu ikke bekræftet, at der er tale om den 19-årige rapper Einár, som er afgået ved døden, men på hans Instagram strømmer det ind med kondolencer fra fans og kollegaer.

Blandt andet skriver den hollandske musikproducer Trobi:

“Til alle i Sverige: Einar var som en bror for mig, og jeg vil savne ham så meget. Vi udgav netop vores første plade i sidste uge, og det føles så underligt, siden jeg talte med ham for en dag siden. Jeg kan ikke gøre noget lige nu. Det føles så underligt. Hvil i fred min bror og må al kærlighed gå til hans venner og familie,” skriver den musikproduceren Trobi, som har samarbejdet med den nu afdøde 19-årige rapper.

Flere andre kommenterer blot ordene “hvil i fred”.

Ifølge Aftonbladet er der overvågningskameraer på stedet, og derfor kan mordet være blevet fanget på film. Politiet skal have rekvireret overvågningsbilleder på stedet.

Einár slog igennem som 16-årig med sangen ‘Katten i kvarteret’ i 2019. Samme år udgav han sit debutalbum ‘First Class’, som strøg direkte til tops på de svenske hitlister.

Siden da har han vundet en lang række priser for sin musik, som blandt handler om hans eget liv.

Et liv, som har været fyldt med våben, stoffer og kriminalitet.

Han har tidligere udtalt, at det var vigtigt for ham at bruge sin musik til at sætte fokus på unges problemer i Sverige.

»Det er noget, der skal fremhæves. Det kan godt være, at folk bliver bange, eller at de tænker, at det ikke skal tages alvorligt, fordi det bare er rap, men det er alvorligt,« har han sagt til Aftonbladet.ANDRE LÆSER OGSÅ