Styrkeløfter debutant tager guld med til Slagelse

Cæcilie Vedel fra Sportscenter Atlas i Slagelse er begejstret efter weekendens debut til Aask i Aalborg.

Resultatet blev to personlige rekorder samt en guldmedalje. Til stævnet fik hun en totalt på 265 kg, med 100 kg i squat, 50 kg i bænkpres og 115 kg i dødløft. 

Månederne frem til stævnet blev brugt med stor fokus på teknikken i løftene, stævneregler, opbygning af styrke, og det mentale i at skulle præstere på en platform. Langsomt er vægtene så blevet tungere.

”Mine forventninger til stævnet var at få nogle gode løft, en god oplevelse og en masse stævneerfaring.” udtaler Cæcilie.

Hvordan var det så og være debutant? 
”Jeg elskede alt ved det, stemningen var helt suveræn, og følelsen da jeg trådte ind på platformen første gang, kan slet ikke beskrives. Da jeg fik de tre hvide lamper til et godkendt løft og forlod platformen, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var langt fra sidste gang jeg skulle stå derinde”.

Opstarten til styrkeløft var en drøm om at kunne udfordre mig selv mentalt og fysisk. Gå ind i en sportsgren hvor det udelukket handler om egen performance og råstyrke.

Jeg har tidligere spillet fodbold og volleyball i mange år, dereftergik jeg til spinning og alm fitness træning. Min motivation til at starte op kommer fra en drøm om at jeg gerne ville være mere end bare Cæcilie, jeg ville gerne vise at jeg kan noget med min krop,og at jeg har en masse råstyrke at bruge til andet end almindelig træning. Jeg har længe ville taget skridtet og nu var jeg et sted i mit liv hvor det føltes rigtigt. Jeg fik nys om at Sportscenter Atlas var stedet at træne som styrkeløfter i Slagelse, her kunne jeg også få licens til at stille op til konkurrencer. Jeg har trænet styrkeløft i omkring 9 måneder nu og for 5 måneder siden fik jeg en træner på. 

Hvad inspirerede dig? Jeg tror ikke som sådan der var nogen, der inspirerede mig. Jeg havde set en masse kvinder på Instagram, som var bomstærke, og det har altid været noget, jeg syntes var sejt. Det fedeste ved styrkeløft er, at det er en sport, hvor det kun er din egen præstation, der gælder. Det er dine resultater og dine løft er kun dig og din forberedelse. Jeg elsker individuelle præstationer i sådanne ting. Og så er det møg badass at kunne løfte tungt.

Drømmen er helt sikkert en plads på landsholdet – en dag. Jeg vil utrolig gerne rykke mig langt og gå hjem med en masse rekorder. Derudover er det jo en fed bonus at blive stærk i det tekniske og styrkemæssige aspekt i løftene. 

Atlas er et sportscenter med store arme, et sted for alle i alle aldre. Cæcilie er Atlas’s eneste nuværende styrkeløfter i klubben med licens, og det skal der gøres noget ved. Vi vil rigtig gerne have flere styrkeløftere til klubben – jo flere jo bedre. Som kvinde er sporten ikke ensbetydende med at man bliver stor og voldsom at se på. Styrkeløft er meget inkluderende over for mange forskellige mennesker, der er plads til alle vægtklasser og aldersgrupper. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næste skridt for Cæcilie er en masse teknisk arbejde. Hun har fokus på sine svage punkter, så hun kan præstere endnu bedre til hendes næste stævne. 

Hendes bedste råd til at starte styrkeløft er at man skal springe ud i det. ”Kom ned i Atlas og snus lidt rundt, mærk stemningen og få en snak med os hernede”