Studstrupværket brændte i 29 døgn: Her er regningen

I september 2022 udbrød en stor brand i siloen på Studstrupværket i Østjylland. En brand, der stod på i næsten en måned, før den sidste gnist fra de mange tons træpiller, var slukket. Arbejdet krævede flere brandstationers indsats, en drone, en bulldozer og mandetimer, der nu skal betales.

Østjyllands Brandvæsen har sendt en ekstraregning til ejerkommunerne, som lyder på 1,9 millioner kroner. Men det er blot ekstraregningen, der indeholder dette millionbeløb.

Det viser flere aktindsigter, som TV2 Østjylland har fået adgang til.

Ud fra disse dokumenter, har TV2 Østjylland estimeret, at med 204 personer fra beredskabsstyrelsen og 13.200 mandskabstimer, lyder regningen på cirka 686.000 kroner.

Oveni dette beløb skal der også tillægges en regning, som skal dække tabet af den drone, som kostede 200.000 kroner.

Ingeniørregimentet fra Skive Kaserne har også assisteret ved branden, og det har kostet intet mindre end 901.896 kroner, viser beregningen fra TV2 Østjylland.

Ørsted, der ejer Studstrupværket, har oplyst, at de ikke kommer til at betale nogen regning, men de er dybt taknemlige for alle dem, der har deltaget i den store indsats.

”Det gælder for os som for alle andre virksomheder og privatpersoner i Danmark, at man ikke selv skal betale for brandvæsen, ambulance eller lignende i nødsituationer,”, forklarer Ørsted i en skriftlig kommentar til TV2 Østjylland.