24. dec. 2021 - 13:08

Stort galleri: Uddelte 15 tons gratis mad lillejuleaftenStop Spild Lokalt – Glostrup delte igen i år gratis mad ud til borgere

Der blev delt gratis mad ud til den helt store guldmedalje, da bevægelsen Stop Spild Lokalt igen i år uddelte overskudsmad til især trængte borgere lillejuleaften.

Billederne er fra Stop Spild Lokalt i Glostrup, hvor omkring 60 frivillige brugte deres lillejuleaften på at uddele overskudsmad, som var blevet modtaget af hele 13 butikker – fleste lokale.

Formand for Stop Spild Lokalt – Glostrup, Githa Nomie Eline Nielsen fortæller, at der skal flere frivillige til for at få sådan et projekt til at fungere.

– Min kompagnon Tina Lindskov Larsen stod for at få butiksaftalerne i hus, mens Lars Thomsen blandt andet stod for at rekruttere de frivillige, forklarer hun.

Og der var brug for de frivillige torsdag aften, slår Githa Nomie Eline Nielsen fast.

– Vi uddelte omkring 15 tons mad, vil jeg tro. Vi fik en hel kassevogn fuld af mad. Du har ingen idé, siger hun til presse-fotos.dk.

Stop Spild Lokalt – Glostrup blev grundlagt i november 2016 af netop Githa Nomie Eline Nielsen. Siden da har man uddelt flere tons mad hvert år. I år var altså femte år i træk, hvor man delte tonsvis af fødevarer ud til interesserede.

I år uddelte man mad til over 200 familier, som var kommet for at få fyldt depoterne op med diverse fødevarer.

Når man spørger Githa Nomie Eline Nielsen, om det gør en forskel, så svarer hun “ja” med det samme. Og forklarer, at projektet – udover at være et socialt projekt – også er et miljøprojekt.

– Folk kommer af forskellige årsager, vi diskriminerer ikke nogen. Nogle kommer, fordi de virkelig har behov og er i nød. Andre synes, det er fedt at støtte klimaet. Mens andre bare er nysgerrige. Men man kan godt fornemme, hvor meget det betyder for dem, som virkelig har behov for hjælpen, siger hun til presse-fotos.dk.