Stor triumf for Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard - Arkivfoto

Jonas Vingegaard forsvarede sikkert den samlede føring og vandt også sidste etape af løbet O Gran Camiño

Danske Jonas Vingegaard (Visma) sluttede af med manér i etapeløbet O Gran Camiño, da han på sidstedagen vandt etapen for tredje dag i træk og dermed i suveræn stil sikrede den samlede løbssejr.

Tre kilometer fra mål stak Vingegaard fra konkurrenterne og kørte alene over målstregen. Præcis som tilfældet havde været de to forgående dage.

Forud for etapen havde Vingegaard et komfortabelt samlet forspring på 1 minut og 13 sekunder til nærmeste rival, Egan Bernal.

Voldsomme vejrforhold påvirkede søndagens etape.

Der blev ikke vist tv-billeder fra løbet, ligesom vejret også havde sportslige konsekvenser.

De sidste cirka 30 kilometer blev taget ud af løbet, og målstregen blev placeret midt på Alto de San Xiao-stigningen.

Afkortelsen ændrede ikke på, at Vingegaard på den sidste stigning viste, at han med afstand har været den bedste rytter i det spanske etapeløb.

Lenny Martinez (FDJ) var søndag nærmeste forfølger og kom i mål 15 sekunder efter den danske Tour de France-vinder. 45 sekunder efter Vingegaard kom Hugh Carthy (EF) i mål på tredjepladsen.

Ligesom sidste år tager Vingegaard dermed tre etapesejre undervejs og den samlede sejr i O Gran Camiño i overlegen stil.

Lenny Martinez overhaler på sidstedagen Ineos’ Egan Bernal i den samlede stilling og tager andenpladsen, mens Bernal må nøjes med tredjepladsen.

/ritzau/