06. sep. 2021 - 17:39

Stor politiaktion ved Frederiksborg Gymnasium – kvinde med kniv gik i retning mod gymnasium



Den 18-årige gymnasielev på Frederiksborg Gymnasium i Hillerød Ali Hussain havde ved 13-tiden idræt med sine klassekammerater fra 2. W i gymnasiets hal. Eleverne skulle lære at spille bordtennis, og Ali Hussain var ved at øve sin serv, da han igennem hallens store vinduer, fik øje på 7-9 kampklædte politibetjente med maskinpistoler, der stormede ind på gymnasiets grund.

“Da jeg så de første betjente, tænkte jeg, at det ikke rigtigt var noget at tage sig af, men da politibetjentene blev ved med at komme til og de havde store veste og dragter på, så kunne jeg godt se, at det her var rigtig alvorligt,” siger gymnasieeleven Ali Hussain.

Nordsjællands Politi rykkede i dag omkring 13-tiden talstærkt ud til Frederiksborg Gymnasium. Baggrunden for aktionen var en anmeldelse om en kvinde bevæbnet med en kniv, der gik i skovområdet med retning mod gymnasiet, oplyser Nordsjællands Politi på Twitter.

Gymnasieeleven Ali Hussain og hans klassekammerater fik under politiaktionen besked af politiet om, at de ikke måtte forlade idrætssalen. Undervejs kunne gymnasieeleverne i idrætssalen også høre, at der var en helikopter i luften i området omkring gymnasiet.

“Så tænkte jeg, det her er ikke for sjov. Jeg tænkte på, at der var nogen, der havde smidt en bombe ved parkeringspladsen, eller at der var skoleskyderi. Der var flere fra min klasse, der begyndte at ringe til deres forældre for at sige, at de var ok,” siger 18-årige Ali Hussain.

Kvinden blev dog kort tid efter pågrebet af politiet uden dramatik, og det viste sig hurtigt, at eleverne ikke var i fare.

Ifølge vagtchef ved Nordsjællands Politi, Michael Dalby er der tale om en kvinde, som formentligt er psykisk syg i starttyverne fra lokalområdet, som ikke har relation til gymnasiet.

Kvinden er nu i politiets varetægt, hvor man nu er ved at vurdere sagen, og hvordan den skal behandles.