Stor øvelse spærrede vej onsdag aften

Politiet har onsdag aften afholdt en øvelse på Gammel Aalborgvej (hovedvej 569) mellem Bjerget og Vust.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Øvelsen begyndte cirka klokken 18:00 og varede til omkring klokken 20:45.

Det betød, at Gammel Aalborgvej var spærret, mens øvelsen stod på.

Tidligere på onsdagen – fra omkring 16-tiden – arbejdede politiet med øvelsessetuppet på stedet, hvorfor der i timerne op til øvelsesstart kunne forventes langsommere passage, reguleret trafik og dermed risiko for kø.

– Øvelsen omhandler blandt andet et større færdselsuheld og kræver en del koordinering mellem de involverede aktører. Det fiktive færdselsuheld vil være meget synligt, og det vil politiets køretøjer af naturlige årsager jo også være. Men man kan altså være rolig; der er blot tale om en øvelse,siger Lasse Kragh, som er vicepolitiinspektør, samt leder af vagtcentral og borgerservice hos Nordjyllands Politi.

Han beklager de gener, øvelsen eventuelt måtte medføre for trafikanter i området:

– Vi håber på, at vi kan afhjælpe trafikale udfordringer mest muligt ved at varsle øvelsen nu her. Og så håber vi selvfølgelig også på forståelse for, at vi har brug for at træne for at holde os skarpe i at redde liv og håndtere virkelige færdselsuheld bedst muligt, siger Lasse Kragh om de eventuelle gener, den store øvelse måtte have skabt.

Onsdag aften oplyser Nordjyllands Beredskab på Twitter, at øvelsen er vel overstået, og alle er på vej hjem.

Gammel Aalborgvej ventes helt farbar igen snarest, lyder det i beredskabets tweet.

De oplyser samtidig, at der har været 140 deltagere i øvelsen, hvoraf 25 af dem har været figuranter.

Deltagerne har været fra Nordjyllands Beredskab, fra Falck, fra politiet, Region Nordjylland og Beredskabsstyrelsen, som onsdag er blevet udfordret med to store scenarier.