11. jan. 2022 - 13:47

Stor bøde og kørselsforbud: Kontrol afslører 34 overtrædelser af cabotagereglerneEn målrettet kontrol af 97 lastbiler og cabotagetransporter samt tre varebiler, foretaget Tungvogncenter Nord, afslørede 34 overtrædelser af cabotagereglerne.

Kontrollen foregik den 3. – 5. januar i området omkring Aarhus.

”Lige som de tidligere år har vi i starten af januar en målrettet cabotagekontrol, og denne gang havde vi valgt at lægge vores fokus i og omkring Aarhus,” udtaler Claus Kjær-Pedersen, leder i færdselsafdelingens Tungvogncenter Nord.

Kontrollen i området omkring Aarhus rygtedes dog hurtigt i branchen, forklarer Claus Kjær-Pedersen.

“Vi oplever derfor, at der er enkelte vognmænd/chauffører, der forsøger at finde alternative ruter eller alternative metoder til at komme af med godset. Det kan være omkobling på rastepladser uden for Århus. Derfor er det også vigtigt for os, at have kombinationen af en stationær kontrolplads og kørende patruljer.”

Bøde på 35.000 kroner og kørselsforbud

Under kontrollen blev der registreret 34 overtrædelser af cabotagereglerne. Overtrædelserne indebar blandt andet manglende firmanavn, fejl/mangler på køretøjerne og manglende betaling af vejbenyttelsesafgift.

Dog var der også mere alvorlige forseelser. En vognmandsvirksomhed havde eksempelvis ikke sørget for at en chauffør, der er tredjelandsstatsborger, havde fået udstedt den fornødne førerattest.

”Vi er opmærksomme på at mange lastbiler har holdt stille i juledagene, ofte i Danmark, og chaufførerne har været hjemme på juleferie i f.eks. Rumænien, Polen og de baltiske lande. Overraskende mange lastbiler med chauffører fra Fjernøsten havde ikke holdt stille, men havde kørt i juledagene”, udtaler Claus Kjær-Pedersen.ANDRE LÆSER OGSÅ