18. aug. 2021 - 20:15

Større olie forurening rendt i havet – ingen gjorde noget(Fortalt af lystfiskeren til fotograf)

kl. 05.00 onsdag morgen d. 18.08.21 opdager en lokal lystfisker en større mængde olie film på Elling å i Frederikshavn.
Han kontakter derfor beboeren hvor undslippet kommer fra og for at vide at beboeren har fået en alarm på sin mobil vedr. udslippet, men at han har valgt ikke at gøre noget ved det. (Læs videre under billederne)

Lystfiskeren kontakter derfor Frederikshavns kommunens miljø-vagt og får så her at vide at han ikke må fortælle nogen om det, da det ikke er godt at den slags kommer ud i offentligheden pga. miljøskade.

Ca kl 17.00 vælger lystfiskeren at ringe til beredskabet, fordi der 12 timer efter opringningen til Miljø-vagten, ikke er gjort noget for at forhindre at forureningen rammer havet. Beredskabet sender en enkelt bil ud for at tjekke og han ser ikke nogen grund til at gøre noget ved det, da alt olien i åen er drevet videre, men han vælger så at køre ud til havet for at  tjekke å-udløbet, for at se om der skulle være tegn på olie der. 
De ser intet olie, men han fortæller at det er klart det store udslip af olie nu er rendt i havet, da de ikke tidligere er blevet kontaktet.ANDRE LÆSER OGSÅ