Stjal IPhones for en halv million fra gæster i nattelivet

To rumænere er netop blevet dømt for at have stjålet IPhones i nattelivet til en værdi af en halv million kroner

I løbet af seks weekender fra februar 2022 til april 2022 stjal to rumænske mænd på 37 og 41 år 88 IPhones til en værdi af omkring 523.000 kroner.

Mobilerne blev stjålet fra mennesker i nattelivet i Aarhus og Aalborg, oplyser Anklagemyndigheden.

Det var meningen, at de 88 telefoner skulle sendes tilbage til en af tyvenes mor i Rumænien, men så langt nåede de heldigvis ikke.

Tyvenes fremgangsmåde var, at den 37-årige stjal mobilerne fra lommer og tasker hos festende diskoteksgæster.

”Efter telefonerne var stjålet, sørgede den 37-årige for at slukke dem med det samme, så de ikke kunne spores via Find My iPhone. Derefter gik han ud af diskoteket og gemte dem i en baggård, hvor den 41-årige medgerningsmand så samlede dem op,” fortæller anklager Thomas Klingenberg til Nordjyske.

Men natten den 10. april glemte den 37-årige at slukke en af telefonerne og ved hjælp af Find My IPhone kom Nordjyllands Politi på sporet af de to tyve, hvor de fandt dem i en lejlighed i Nørresundby sammen med tyvekosterne.

21 af mobilerne havde tyvene dog allerede sendt afsted til den 37-åriges mor i Rumænien.

Politiet var nemlig allerede på sporet af rumænerne, da de noget tid inden den 10. april havde fundet en mistænkelig pakke i Københavns Lufthavn med de 21 mobiler.

Pakken var sendt fra Føtex i Nørresundby til Rumænien, men afsenderen af pakken var et ægtepar fra Dragør, skriver Nordjyske på oplysning fra Thomas Klingenberg. Ægteparret fra Dragør fortalte politiet, at de intet kendte til pakken.

SE OGSÅ: 52-ÅRIGE MOR DØDE I TRAGISK ULYKKE: ‘MIN KONE VAR ET FANTASTISK, HJERTEVARMT MENNESKE’

Professionel tyv

Den 37-årig mand har fået domme i Tyskland, Norge og også tidligere i Danmark, fordi han rejser rundt i Europa og stjæler ting, som han sender tilbage til Rumænien.

Ved sagen fra Aarhus og Aalborg blev den 37-årige mand idømt et år og seks måneders fængsel samt udvisning af Danmark i 12 år, mens den 41-årige blev idømt et års fængsel og udvisning af Danmark i seks år.

De to mænd modtog dommen, selv om den 41-årige nægter kendskab til tyverierne, da han ifølge ham selv troede, han bare var med ude at samle flasker.