05. jan. 2022 - 12:01

Standsede ikke: Endte med otte sigtelserEn patrulje fra Østjyllands Politi, som tirsdag klokken 16:40 kørte på Sigridsvej i Brabrand, blev opmærksomme på en bil, der kom kørende med høj fart i krydset på Gudrunsvej. Bilen havde så meget fart på, at den skred i svinget og over i modsatte vejbane. Her måtte en anden bilist bremse kraftigt op for at undgå en påkørsel, oplyser Østjyllands Politi i deres døgnrapport.

Patruljen eftersatte bilen med fuld udrykning med det samme. Da patruljevognen nåede op til bilen, gassede føreren op og forsøgte at stikke af fra betjentene. Eftersættelsen af bilen fortsatte ad Sigridsvej og forbi krydset ved Astridsvej. Her var bilisten nødsaget til at sætte farten ned, da en forankørende bil bremsede op ved lyden af patruljens sierener.

Patruljen kørte op på siden af bilen for at spærre den inde, hvilket fik føreren til at forsøge at overhale den forankørende bil højre om via fortovet. Det fik betjentene forhindret ved at dreje ind foran bilen.

Den ene betjent steg ud af patruljevognen og løb hen til den 34-årige fører af bilen, som ikke havde sele på, og oplyste ham om, at han var anholdt. Betjenten bad manden om at stige ud af bilen. Det nægtede den 34-årige. Derfor måtte begge betjente tage fat i ham for at få ham ud af bilen, eftersom han gjorde kraftigt modstand.

Da betjentene havde givet manden håndjern på og sat ham ind på patruljevognens bagsæde, fik betjentene tid til at se nærmere på mandens bil. Her fandt betjentene en halvrøget joint.

Den 34-årige mand endte med at få otte sigtelser med hjem; narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden, narkobesiddelse, manglende brug af sikkerhedssele, lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, ikke efterkomme politiets anvisninger, manglende overholdelse af vigepligten og farlig svingning med høj fart.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER