11. okt. 2021 - 15:18

Spritny motorcykel konfiskeret: 37-årig sigtet for vanvidskørsel efter køretur på helt ny motorcykelEn 37-årig mand fra Holbæk var søndag eftermiddag ude og køre på sin helt nye motorcykel på Holbæk Motorvejen. Men køreturen på den hurtige motorcykel gik ikke helt som ventet for den 37-årige. 

Omkring klokken 15:30 havde en videobil fra politiet rutinemæssigt standset en billist på Torkilstrup Rasteplads ved Kirke-Sonnerup, da patruljen opdagede motorcyklen, som kom ræsende forbi dem med en fart, som de vurderede til at være over 200 km/t. 

Politiets videobil satte herefter efter den hurtige motorcykel, men nåede hele vejen til Vipperød, før de igen stødte på den 37-årige. 

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Herefter kunne videobilen filme den 37-åriges kørsel, som betjentene skønnede lå mellem 220 og 245 km/t, selvom den tilladte hastighed på strækningen var 110 og 120 km/t. 

Da betjentene havde set nok, slog de blå blink til og standsede motorcyklen. Den 37-årige stoppede med det samme, da han så de blå blink. 

Den 37-årige fik frataget sit kørekort på stedet, ligesom han blev sigtet for vanvidskørsel. Det betyder også, at hans spritnye motorcykel blev konfiskeret af politiet. Den blev indregistreret i foråret 2021.

”Der er ingen kære mor, når det kommer til sager om vanvidskørsel. Efter reglerne er blevet strammet, mister man sit kørekort i tre år og køretøjet bliver konfiskeret. Den form for kørsel vanvittig farlig og helt uacceptabel” siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard, der er leder af Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet har efterfølgende fastslået, at den 37-årige mand kørte med en gennemsnitsfart på 217 km/t på en strækning på 1490 meter.