Spritbilister i McDrive: Bil beslaglagt til konfiskation

Arkivfoto

Den bedste medicin mod tømmermænd er burgere og pomfritter for mange mennesker.

Det er dog ikke så smart at sætte sig bag rattet og hente maden, hvis man stadig har alkohol i blodet fra aftenen og natten forinden, eller hvis man fortsætter med at drikke videre dagen derpå.

Det kan en 50-årig kvinde og en 51-årig mand ifølge Østjyllands Politi erklære sig enige i.

En 50-årig kvinde kørte søndag eftermiddag i McDrive hos McDonald’s På Viby Ringvej i Viby. Kvinden var dog ikke opmærksom og endte med at påkøre en anden bil i køen, som en 51-årig mand førte.

Det skriver Østjyllands Politi i deres døgnrapport.

Påkørslen førte kun til mindre materiel skade. Dog mistænkte den mandlige fører af bilen, som kvinden havde ramt, at kvinden var påvirket af spiritus. Derfor tog manden nøglerne fra kvinden.

Da politiet ankom til stedet, blev kvinden anholdt og sigtet for spirituskørsel. Hun blev kørt til hospitalet for at få taget en blodprøve efterfølgende.

Blot få timer senere – klokken 19:51 – gentog scenariet sig. Denne gang i McDrive hos McDonald’s på Randersvej i Aarhus N.

Denne gang var der tale om en 51-årig mand, som kørte ad tilkørselsrampen, som fører ind til McDrive. Her påkørte manden en anden bil, som holdt stille i drive-in-køen. Også denne gang skete der kun mindre materiel skade.

En alkometertest viste dog, at den 51-årige mand havde en promille på den anden side af 2,0. Derfor blev manden sigtet for spirituskørsel og han fik også beslaglagt sin bil med henblik på konfiskation.

Kørsel med en promille over 2,0 betragtes nemlig som vanvidskørsel.