Sporingssignal afslørede indbrudstyve med huset fuld af tyvekoster

Et sporingssignal fra en stjålet genstand ledte politiet til den adresse, hvor tre indbrudstyve befandt sig med alle deres tyvekoster.

Før nytår havde en borger fra Vindinge i Roskilde fået stjålet cykler og en computer fra sin bopæl. Dog viste et sporingssignal på en af de stjålne effekter en adresse i Darup-området.

En politipatrulje kørte derfor til adressen, som sporingssignalet viste, og fik kontakt til to udenlandske mænd fra Litauen på 21 og 27 år.

På opholdsstedet, hvor de to mænd befandt sig, var der en kraftig lugt af hash. Politiet valgte derfor at iværksætte en ransagning på adressen.

Under ransagningen fandt politiet ingen spor af euforiserende stoffer. Dog afslørede ransagningen flere cykler, et kamera, en taske, airpods og andre effekter, der med sikkerhed kunne relateres til to foregående indbrud.

Politiet anholdt straks de to litauere og sigtede dem for berigelseskriminalitet.

Efter de to mænd var blevet anholdt og ført til politistationen, foretog politiet en udvidet ransagning på adressen, hvor de ligeledes fandt blandt andet ure, smykker og knivsæt.

Den udvidede ransagning afslørede dog mere end tyvekoster. Politiet traf yderligere en 25-årig litauisk mand, som også var i besiddelse af tyvegods. Manden var samtidig i besiddelse af tre gram hash, der blev beslaglagt.

De tre mænd blev onsdag fremstillet for et grundlovsforhør i Retten i Roskilde i forbindelse med sagerne om berigelseskriminalitet, der alle er begået i løbet af den netop forgangne jul og nytår.

Politiet arbejder nu på at finde de retmæssige ejere af de fundne genstande.