Snød ældre for flere millioner – nu er han dømt

Foto: Anklgemyndigheden

En ung mand bosiddende i Karlslunde er blevet idømt flere års fængsel i en sag om bedrageri, hvor 20 ældre danskere er blevet svindlet for mere end fire millioner kroner

En dommer ved Retten i Lyngby har torsdag idømt en 25-årig mand to års fængsel i en stor bedrageri sag, hvor han sammen med en række medgerningsmænd har svindlet 20 ældre mennesker for mellem fire og fem millioner kroner i løbet af 2022.

Det oplyser Nordsjællands Politi.

‘Manden erkendte, at han sammen med medgerningsmænd havde begået såkaldt kontaktbedrageri, hvor de havde udgivet sig for at være fra Politiet og derved fået 20 ældre borgere til at udlevere større kontantbeløb,’ fortæller politikredsen.

Ud over de 20 bedragerier er den 25-årige også blevet dømt for 10 bedrageriforsøg mod ældre borgere.

Det har været en formidlende omstændighed i forhold til dommen, at den 25-årige har tilstået sin rolle i sagerne og også har hjulpet til i efterforskningen ved at udpege øvrige ofre, som politiet ellers ikke var bekendt med.

Sådan undgår du kontaktbedrager:

• Politiet vil aldrig bede dig:
– Overføre penge til en ’sikret’ konto
– Om at udlevere større kontantbeløb til sikker opbevaring
• Kontakt Politiet på 114, hvis du er i tvivl om, om det er en medarbejder fra Politiet, du taler med. 
• Bagmændene kan virke meget professionelle, og benytter blandt andet telefonnumre, brevpapir, tøj og ID-kort, der til forveksling ligner Politiets. 
(Kilde: Nordsjællands Politi)