Snart er Topdanmark-aktien historie

Meget tyder på, at Topdanmark-aktien snart bliver handlet for sidste gang på den københavnske fondsbørs, Nasdaq Copenhagen.

I hvert fald har selskabet bedt om at blive afnoteret fra børsen. Hvis afnoteringen gennemføres, bliver 18. oktober sidste handelsdag for forsikringsaktien.

Afnoteringen er en konsekvens af, at den finske forsikringskoncern Sampo nu sidder på knap 93 procent af aktierne.

Hvis en aktionær besidder mere end 90 procent af en aktie, kan man tvangsindløse de resterende aktier mod at betale de øvrige aktionærer en fair pris for dem – og det har Sampo nu sat i værk.

Sampo offentliggjorde i juni et købstilbud, hvor man tilbød alle øvrige aktionærer 1,25 Sampo-aktier per Topdanmark-aktie.

Formålet var netop at opnå ejerskab af mindst 90 procent, så man kunne afnotere Topdanmark og indlemme selskabet i koncernen. Det valgte en stor del af aktionærerne at benytte sig af.

Kunderne kommer som udgangspunkt ikke til at mærke de store ændringer i forbindelse med Sampos overtagelse. Det er planen at bevare Topdanmark-brandet i Danmark på lige fod med If, som Sampo også ejer.

Topdanmark er Danmarks næststørste selskab inden for skadeforsikring. Det blev grundlagt i 1972 under navnet Topsikring, og virksomheden blev børsnoteret i 1985.

Selskabet opkøbte Aktivbanken i 1990, men har siden 1994 udelukkende drevet forsikringsvirksomhed.

iPhone 16 er i butikkerne fra i dag. Presse-fotos.dk har samlet alt du skal vide om den længe ventede telefon her.