11. okt. 2021 - 10:44

Smil til kameraet: Politiet sætter hårdt ind overfor fartsyndere i hele landet fra i dag



“Høj hastighed skaber utryghed på vejene og øger risikoen for ulykker markant. Selv en lille hastighedsoverskridelse kan få fatale følger.”

Sådan skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse søndag aften, hvori de på forhånd varsler om den store indsats mod fartsyndere, der startede i dag. 

Politiet gennemfører nemlig hastighedskontrol i hele landet fra mandag og resten af uge 41. Alle landets politikredse er en del af indsatsen.

Årsagen til den store indsats mod fartsyndere, er ifølge Politiet, at bilister der kører for stærkt øger risikoen for dødsfald og andre alvorlige ulykker i trafikken. 

“Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang, og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet. Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken,” siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

“Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.