Små drenge løb og råbte skyderi: Blomsterhav for skuddræbt ung mand

Blomster lagt for den skuddræbte

En ung mand er onsdag blevet skudt og dræbt på en idrætsplads i det sydlige Stockholm. Nu lægges der et blomsterhav for ham

En ung mand blev onsdag skuddræbt foran flere børn på ved Mälarhöjdens idrætsplads i Stockholm-bydelen Fruängen.

Da manden blev dræbt befandt der sig flere børn og unge, som var til træning.

Efterfølgende er der blevet lagt blomster og tændt lys for den unge mand på stedet for drabet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

SE OGSÅ: 35-ÅRIGE MAND HOPPEDE I VANDET EFTER BOLD: NU HAR INGEN SET HAM I 24 TIMER

Svensk politi har endnu ikke fundet nogle gerningsmænd

– Vi leder nu efter gerningspersonen eller gerningspersonerne. Vi har fået flere vidneforklaringer, som vi bruger i jagten, siger polititalsmand Mats Eriksson.

Meldingerne om skud kom omkring klokken 18.45.

Ambulancefolk ankom til stedet, hvor den unge mand modtog behandling. Men han overlevede ikke. Han var i de sene teenageår.

– Vi hørte fem skud. Så løber to små drenge og råber “skyderi”, inden alle på banen løber væk mod muren, siger et vidne til Dagens Nyheter.

Statsminister Ulf Kristersson (M) har reageret på episoden.

– Uskyldige mennesker med absolut ingen tilknytning til den grove forbrydelse – hvoraf mange var børn til aftentræning – er netop blevet tvunget til at være en del af endnu et hensynsløst skyderi, hvor endnu en mand er blevet skudt og dræbt, siger han i en kommentar til TT.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Myndighederne har den seneste tid haft fokus på idrætspladsen, da personer med tilknytning til kriminelle aktiviteter har bevæget sig i området.

Ifølge det svenske medie Expressen er den skuddræbte en rapper. Personen har ifølge mediet forbindelse til konflikten i det kriminelle netværk Foxtrot, hvor der er interne stridigheder.

Expressens oplysninger er ikke blevet bekræftet fra officiel side.

Politiet har foreløbigt sagt, at det er en del af efterforskningen, om drabet har forbindelse til en række forbrydelser i Sverige den seneste tid.

– Det er ikke helt usandsynligt, at der skulle være forbindelser mellem det her og andre handlinger, siger Mats Eriksson.

Pårørende er blevet underrettet, skriver det svenske medie Aftonbladet.

Svensk politi søger en grå Toyota RAV4 med tonede ruder, skriver flere medier.

Sent onsdag fandt et yderligere skyderi sted i området omkring Stockholm.

To personer kom således til skade i et skyderi i Jordbro syd for Stockholm, en af dem meget alvorligt. Det skriver politiet på sin hjemmeside natten til torsdag.

Politiet forsøger at finde en eller flere gerningspersoner og er i gang med en efterforskning af skyderiet. Ingen mistænkte er blevet anholdt ved 01.30-tiden.

/ritzau/TT