20. okt. 2021 - 9:34

Slæbebåd kæmper med at få grundstødt skib friEn polsk slæbebåd kæmper onsdag morgen med at få det grundstødte fragtskib udfor kysten ved Sorthat Muleby ved Rønne på Bornholm, trukket fri.

Slæbebåden Fairplay sejlede i nat fra Polen til Bornholm for at komme det grundstødte hollandske skib til undsætning.

Natten til mandag, omkring klokken 03.27, stødte fragtskibet på grund, da det var på vej fra Antwerpen i Belgien til Tallinn i Estland. Det oplyser Bornholms Politi til Ritzau mandag morgen.

Et af besætningsmedlemmerne er mistænkt for at have været påvirket af alkohol, har Bornholms Politi tidligere oplyst.

Det hollandske skib var lastet med gødning og var på vej til Estland, da det stødte på grund cirka 300 meter fra kysten.

Indsatsleder Kim Riis fra Bornholms Brandvæsen følger redningsaktionen fra land, skriver TV2 Bornholm.

“Uden at være særlig kyndig på havet, så tænker jeg, at det er noget lettere at operere derude i halvanden meter høje bølger i stedet for tre en halv meter, som de har lovet hen over torsdagen”, siger Kim Riis til TV2 Bornholm.

“I værste fald kan vinden skubbe skibet længere ind mod kysten, vurderer indsatslederen om torsdagens blæsevejr, som kan nå op over 20 meter i sekundet”.

Ifølge TV2 Bornholm vurderer Kim Riis ved nitiden onsdag morgen, at det hollandske fragtskib har bevæget sig lidt efter at være blevet slæbt rundt af slæbebåden Fairplay.

Men hvor lang tid der går, før fragtskibet kommer fri, har han ikke noget bud på.

Det er planen, at skibet skal sejle til Rønne Havn, når det er kommet fri.

Det vil fortsat være tilbageholdt af Søfartsstyrelsen.