24. sep. 2021 - 10:58

Skyldig: Levakovic-familiemedlemmer udnyttede corona-epidemi til at røve og svindle adskillige ældre menneskerBilledet stammer fra da Django Levakovic i 2019 forsøgte sig med fangeflugt på Bispebjerg Hospital, mens han blev bevogtet af betjente fra Kriminalforsorgen.

Retten i Glostrup har fredag formiddag fundet fire medlemmer af den berygtede Levakovic-familie skyldige i stortset alle forhold, som de er tiltalt for. Det skriver Ekstrabladet.

De fire familiemedlemmer er samlet tiltalt for 39 forhold, der drejer sig om svindel, indbrud og røverier mod ældre mennesker. I 15 af forholdene har familiemedlemmerne direkte udnyttet corona-epidemien til at snyde sig ind hos gamle og svage mennesker for at begå indbrud og svindel, ifølge Anklagemyndigheden. 

Annonce

Der er tale om Jimmi, Dollar, Santino Levakovic og Silvia Winter (tidligere Levakovic), som fredag er blevet kendt skyldige i Retten i Glostrup.

Et af Levakovic-familiemedlemmerne, Silvia Winter er fundet skyldig i, at have udsat en 91-årig kvinde for røveri under påskud af at være fra hjemmeplejen, der skulle spritte af mod coronavirus. Silvia Winter skal angiveligt være mødt op i hvid kittel og mundbind, men det var altså ikke for at hjælpe. 

Retten lagde vægt på, at der samme aften som røveriet skete, hvor den 91-årige blev berøvet 80.000 kr., er blevet sendt et billede fra hendes Messenger-profil af Silvias yngste datter, dækket fra top til tå i 500 kronesedler. 

Jimmi, Santino og Dollar Levakovic er fundet skyldige i fællesskab at have begået indbrud mod ældre mennesker, eksempelvis mod 89-årige Egon. 

I det alvorligste af forholdene, som drejer sig om hjemmerøveri mod to ældre mennesker, er Jimmi, Santino og Dollar Levakovic kun blevet kendt skyldige i indbrud.

Annonce

Berlingske har tidligere beskrevet at 20 ældre mennesker er blevet udsat for tricktyveri og røverier af Levakovic-familien i foråret 2020 i forbindelse med coronakrisen. Retssagen er blevet besværliggjort af, at flere af de ældre mennesker, som er blevet berøvet, har været så gamle og svage, at de er døde inden retssagen er startet.

Levakovic-familien er forholdsvist kendt i offentligheden i Danmark. Særligt takket være Gimi Levakovic, der har kroatisk statsborgerskab, og fordi familien har trukket overskrifter adskillige gange igennem de senere år. 

Levakovic-familien har hundredevis af sager og tusindvis af forbrydelser bag sig. I 2016 besluttede Højestreret, at Gimi Levakovic, som på daværende tidspunkt havde 28 domme bag sig, ikke kunne udvises pga. Den Europæiske Menneskeretskonvention. 

Gimi Levakovic har siddet i fængsel i mere end 10 år. Han er dømt for alt fra tyveri, bedrageri, vold og trusler til overtrædelse af færdselsloven. 

Annonce

Han er blandt andet dømt for at kørt sin tidligere ægtefælle ned og for at have tævet et familiemedlem med en kølle, så familiemedlemmet punkterede lungen. Efterfølgende opsøgte Gimi Levakovic familiemedlemmet på hospitalet og rev iltslangen ud af næsen på ham og truede med at slå ham ihjel, hvis han vidnende mod ham. 

Den endelige dom i sagen mod de fire Levakovic-familiemedlemmer falder først senere i dag.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER