06. dec. 2021 - 16:26

Skyldig i drabsforsøg: Ventede i seks timer på at skyde rival ihjelArkivfoto. Politiaktionen.

Retten i Glostrup har mandag kendt tre mænd skyldige i drabsforsøg, efter de sidste år blev anholdt efter et mislykket mordforsøg. De tre mænd er alle blevet idømt 14 års fængsel.

Derudover er de også kendt skyld i videreførelse af en ulovlig forening og bande.

Annonce

Mordforsøget fandt sted i maj 2020, hvor de tre mænd, der alle er kendte i bandemiljøet, havde planlagt at likvidere en mand fra en rivaliserende gruppering.

Her sad de tre unge mænd i en parkeret Audi Stationcar bevæbnet med blandt andet en maskinpistol og ventede i seks timer på, at manden ville komme hjem til sin lejlighed, der ligger over Café Victoria i Hvidovre.

Manden kom dog aldrig, og de blev derfor enige om at prøve igen dagen efter.

Taget på fersk gerning

Hvad mændene ikke vidste var, at politiet tidligere havde udstyret bilen med sporingsudstyr og aflytningsudstyr i forbindelse med en anden sag.

Da politiet den efterfølgende morgen lyttede på optagelserne fra bilen, opdagede de, at de tre mænd havde planlagt at begå et mord i Hvidovre.

Annonce

Senere samme aften returnerede de tre unge mænd for at give mordforsøget endnu et skud, men blev mødt af en politifælde ført an af PET’s Aktionsstyrke.

Dette førte til en vild biljagt, der endte med at mændene kørte ind i en villa. De tre mænd, på henholdsvis 25, 26 og 28 år blev senere anholdt.

I bilen fandt politiet et maskingevær, pistoler, magasiner og patroner, samt en dunk benzin, der ifølge anklageren skulle bruges til at brænde bilen af efter drabet.

Frifundet

Udover de tre mænd, der sad i Audien og ventede på manden der skulle dræbes, var én yderligere person involveret i drabsforsøget. En 25-årig mand som sad parkeret i en Suzuki Liana, der ifølge politiet skulle bruges som flugtbil efter drabet.

Annonce

Retten i Glostrup har dog besluttet, at frifinde den 25-årige mand i flugtbilen, der var sigtet sammen med de tre andre mænd.

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Arkivfoto.
Arkivfoto.
Arkivfoto.
Arkivfoto.
Arkivfoto.
Arkivfoto.ANDRE LÆSER OGSÅ