28. okt. 2021 - 12:19

Skyldig: Brødre får 15 års fængsel for drab på BornholmLandsretten i Rønne på Bornholm torsdag middag.

Østre Landsret idømmer de to bornholmske brødre 15 års fængsel hver for drabet på Phillip Mbuji Johansen i 2020 på Bornholm. Det skriver Ritzau.

Dermed skærper landsretten dommen fra byretten, som idømte de to brødre 14 års fængsel.

Der er netop faldet dom i den meget omtalte bornholmske drabssag i Østre Landsret i Rønne torsdag middag, hvor de to brødre dræbte deres ven.

Brødrene har alene erkendt vold med døden til følge, som straffes mildere end drab, men den forklaring afviser landsretten.

»De måtte have indset det som overvejende sandsynligt, at han ville dø som følge af den vold,« siger Bodil Dalgaard Hammer til Ritzau.

Politiet efterforsker på gerningsstedet sidste år.

De tre dommere og ni nævninge i retten var enige i, at brødrene var skyldige.

Drabet fandt sted i Nordskoven på Bornholm natten til den 23. juni 2020. Her blev den 28-årige Phillip Mbuji Johansen udsat for omfattende vold af de to brødre, og han døde som følge af skaderne.

Phillip Johansen blev udsat for omfattende og forskelligartet vold, hvor han blandt andet blev brændemærket med ildragere, blev sparket og trampet på.

Phillip Johansen blev fundet livløs af en hundelufter i Nordskoven ved Rønne kort efter klokken seks om morgenen, og hans liv stod ikke til at redde.

De to bornholmske brødre, som i dag er 24 og 26 år gamle, har forklaret, at de kort inden drabet havde fået at vide fra deres mor, at vennen have forgrebet sig på hende. Derfor ville de straffe ham, så han aldrig ville gøre det igen.

Det endte i mishandling, er både forsvarere og anklager enige om.

Der blev fundet 39 læsioner på liget, men ingen af skaderne var i sig selv dødelige, har obduktionen slået fast, og det var således den samlede mængde vold, der tog livet af ham.