Skyderi mod restaurant

Illustrationsfoto

Retten i Nykøbing Falster kender en 35-årig og en 27-årig mand skyldig i fareforvoldelse i forbindelse med et skyderi mod Restaurant Panino i Nykøbing.

Retten i Nykøbing Falster kender en 35-årig og en 27-årig mand skyldig i fareforvoldelse i forbindelse med et skyderi mod Restaurant Panino i Nykøbing.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Ifølge anklagemyndigheden var det drabsforsøg. Men det er de tiltalte blevet frifundet for.

Et enigt nævningeting har fundet hændelsesforløbet bevist, som det er angivet i anklageskriftet.

Men retten vurderer, at der ikke er forsæt til drabsforsøg. Der er alene forsæt til forsætlig fareforvoldelse ifølge Lolland-Falsters Folketidende. De er desuden fundet skyldige i ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Skudepisoden skete lidt over klokken 19 den 22. januar sidste år.

I anklageskriftet er det beskrevet, at der angiveligt blev skudt med en skarpladt pistol med 6,35 millimeter kaliber. Det skete ifølge politiet med den hensigt at dræbe en mandlig ansat i restauranten, hvilket mislykkedes, fordi han ikke blev ramt.

Den 35-årige og den 27-årige var inden skudepisoden sammen i Nykøbing Falster, herunder blandt andet på restauranten Mindbjerg mellem 17.30 og 18.00.

Derefter tog de rundt i Nykøbing Falster og rekognoscerede omkring Restaurant Panino, hvorefter den 35-årige gik hen til restauranten og skød to gange igennem restaurantens glasfacade.

Den 27-årige stod på et gadehjørne ikke langt derfra, og efter at den 35-årige havde skudt, løb de sammen derfra, inden de sprang ind i en bil og kørte væk.

Det forventes, at der senere fredag eftermiddag falder dom i sagen.