22. feb. 2022 - 22:29

Skulle hente ven fra fængsel: Selv anholdt for narkokørselFærdselspolitiet standsede mandag klokken 11:20 en bil til et rutinemæssigt tjek af fører og køretøj på Vestmotorvejen nær Bjæverskov ved Køge.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

I bilen, som var ejet af en ældre kvinde fra Amager, sad en yngre mand, som medbragte en passager, som kort forinden var blevet afhentet ved et fængsel, efter han havde afsluttet sin afsoning.

Politiet mistænkte føreren for at være påvirket af narkotika – helt konkret kokain. Derfor blev føreren sigtet for narkokørsel og betjentene bad ham derfor om om hans personlige oplysninger.

Føreren havde hverken kørekort eller andre former for legitimation på sig og i forbindelse med kontrollen af førerens identitet, bemærkede politiet, at føreren sandsynligvis udgav sig for at være en anden person, hvilket føreren til sidst også erkendte over for betjentene.

Føreren viste sig at være en 29-årig mand fra Taastrup, som var frakendt førerretten og havde af samme grund udgivet sig for at være et familiemedlem, så han undgik diverse sigtelser.

Den 29-årige slap dog ikke for sigtelserne, eftersom han nu også havde gjort sig skyldig i straffelovens bestemmelser om at udgive sig for en anden person, så en uskyldig dermed risikerede at blive straffet for noget, som vedkommende ikke har gjort sig skyldig i.

Under den kortvarige anholdelse, fik den 29-årige udtaget en blodprøve, som skal undersøges for euforiserende stoffer, som den 29-årige vil høre nærmere om, når resultaterne foreligger.

Han kan også se frem til at høre fra retten i forbindelse med kørslen uden kørekort og for at have udgivet sig for at have været en anden.

Bilen, som den 29-årige kørte, var blevet overdraget af en 41-årig mand fra København, som blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven i forbindelse med overdragelse af bilen til den 29-årige.

Den 41-årige mand nægter dog at have overdraget bilen til den 29-årige og siger, at han har overdraget bilen til en anden person, som så har overdraget bilen til den 29-årige.

Midt- og Vestsjællands Politi er nu ved at efterforske denne del af sagen yderligere, så det kan afklares, hvem der reelt skal drages til ansvar for at have overdraget nøglerne til den 29-årige.