31. dec. 2023 - 11:19

Skubbede kvinde ned på skinner: Nyt om gerningsmandenI sagen om et potentielt livsfarligt skub mod en ung kvinde på Nørreport Station i København er den mistænkte mand foreløbig ude af stand til at forklare sig.

Det står klart i et retsmøde i Københavns Byret søndag formiddag. Tavsheden skyldes den 29-årige mands psykiske tilstand.

– Det giver ingen mening, at han udtaler sig, sådan som han har det, siger hans forsvarer.

Om håndleddet har han en forbinding. Han forsøgte tilsyneladende at begå selvmord på et værelse i Glostrup, hvor betjente fandt frem til ham efter et tip.

Med bare fødder i klipklapper føres han ud af retslokalet for at blive kørt til en psykiatrisk afdeling. Her skal han være frihedsberøvet i stedet for i et arresthus, bestemmer dommeren.

LÆS OGSÅ: KVINDE SKUBBET UD FORAN TOG PÅ NØRREPORT STATION: GERNINGSMANDS HÆNDER FYLDT MED BLOD

Til stede i retslokalet er en tolk, der oversætter til et afghansk sprog.

Forbrydelsen, som ifølge politiets sigtelse var et forsøg på manddrab, skete fredag eftermiddag.

En 19-årig kvinde havde musik i sine høretelefoner og stod ved spor 4, da hun uden varsel blev skubbet i ryggen og røg ud foran et kørende S-tog. Hun havnede på skinnerne, men formåede at redde livet. Tililende hjalp den 19-årige op fra sporene.

Lokoføreren i S-toget har fortalt politiet, at han trykkede nødstop, da han så kvinden på skinnerne. Farten var mellem 50 og 60 kilometer i timen, har han skønnet.

Arkivfoto