Skrænter falder i vandet med træer på

Der sker store skred flere steder i Danmark. Særligt én kyststrækning er særlig udsat.

‘Et gammelt løvskovområde på en halvø tæt ved Fredericia. Her er en rig natur bl.a. sjældne orkideer, insekter og svampe,’ skriver Miljøministeriet på sin hjemmeside om området.

De skriver også, at stedet geologisk set er meget unikt.

‘Skovene på Trelde Næs er en kronjuvel, når det handler om natur, geologi og oplevelser. Her er dramatiske kystskrænter, smukke vandreture og unik natur med sjældne svampe og orkideer,’ skriver de.

Her forklares også, hvordan strækningen fra Trelde Næs og Trelde Skov til Fredericia er plaget af netop jordskred ved kysten.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Sådan ser det blandt andet ud ved Trelde Næs.

Nu er der opsat adskillige skilte, flere steder er der afspærret, og der opfordres altså til forsigtighed omkring de dramatiske skrænter, hvor det blandt andet forklares på Miljøministeriets hjemmeside, at træerne falder med de forskellige skred i vandet.

Det behøver dog langt fra at afholde dig fra en skøn tur i unik, dansk natur.

‘Skovene på Trelde Næs er en kronjuvel, når det handler om natur, geologi og oplevelser. Her er dramatiske kystskrænter, smukke vandreture og unik natur med sjældne svampe og orkideer.

Med udgangspunkt i næsset kan man udforske kystlandskabet, der geologisk set er i særklasse. I den høje Trelde Klint ud til Vejle Fjord kan man se lag fra ikke mindre end tre istider. Næsset er også kendt som et godt sted at finde fossiler, der fortæller om fortidens liv i det hav, hvor leret blev aflejret,’ skriver Miljøministeriet på sin hjemmeside.

Og de afslutter da også med en frisk bemærkning:

‘Så kridt vandrestøvlerne, pak madkurven, badetøjet eller kikkerteren. I Treldeskovene venter der et væld af oplevelser og eventyr. Det er bare at komme af sted’

En besked er sent mandag aften afsendt til mange borgere i et stort område i forbindelse med, at der er fundet colibakterier i deres drikkevand. Derfor opfordres borgere stærkt til at koge drikkevandet.