06. sep. 2021 - 14:26

Skoleleder om brand på folkeskole i København: “Det tyder på drengestreger”Branden på Højdevangens Skole på Amager i København, som brød ud kort før klokken 10 i formiddags, var formentligt påsat. Det fortæller skoleleder ved Højdevangens Skole, Tobias Malmgren.

Hovedstadens Beredskab modtog anmeldelsen om brand på folkeskolen klokken 09:48, siger Operationschef i Hovedstadens Beredskab, Kristian Levy

“Umiddelbart ligner det, at der er nogen, der har væltet en dispenser med håndsprit ned på en gummi-måtte på gulvet, hvorefter man har tændt ild til det,” siger Tobias Malmgren.

Skolelederen forklarer videre, at branden opstod i en mellemgang i en af skolens tilstødende bygninger, og at der ikke var nogen elever til stede i bygningen, da branden brød ud. Det skyldes, at eleverne sad til undervisning i skolens hovedbygning på den anden side af skolegården.

Sort røg stiger op fra skolen.

Politiet arbejder fortsat på skolen med at fastlægge den endelige brandårsag, men Tobias Malmgren formoder, at branden har været påsat:

“Det tyder på drengestreger. Der går ikke bare ild i håndsprit af sig selv.”

Der var ingen tilskadekomne ved branden.

Hvem der så står bag branden ved Tobias Malmgren ikke. Lige nu går der mange rygter, om hvem det kan være – blandt andet skulle elever på skolen have set nogen løbe væk fra mellemgangen, da branden brød ud, ligesom at andre er blevet set lege med håndsprit i området, hvor branden brød ud. Men Tobias Malmgren formoder, at det er elever på skolen, som står bag.

“Hvorfor skulle der komme nogen ind udefra, som ikke går på skolen for at tænde ild til en måtte på gulvet? Det virker til at være nogen, der går her nu eller som minimum tidligere har gået her,” siger Tobias Malmgren.

Bortset fra at sagen bliver meldt til politiet, vil Tobias Malmgren endnu ikke forholde sig til, hvilke konsekvenser det vil få, hvis politiet fastlægger at branden var påsat og ildspåsætterende findes.

I forhold til skader er skolen sluppet billigt, da der er tale om mindre skader i form af sodskader i mellemgangen, et smadret vindue og røgspredning i lokalerne i nærheden.

Den sorte røg skyldtes, at det var en gummi-måtte, der var ild i.

Hovedstadens Beredskab modtog anmeldelsen om branden kl. 09:48 og omkring en time senere var branden slukket. Der var ingen tilskadekomne ved branden, oplyser Københavns Politi på Twitter. Undervisningen på Højdevangens Skole er genoptaget.