Sikret institution laver undersøgelse efter to fangeflugter på få dage

To mænd er i den seneste uge flygtet fra den sikrede institution Kofoedsmindes afdeling på Stevns

Efter at to mænd er flygtet fra den sikrede institution Kofoedsminde på Stevns på få dage, har institutionen hyret en ekstern konsulent, som skal gennemgå sikkerheden.

Det skriver TV 2 Øst.

– Vi har igangsat en grundig undersøgelse. Vi har lavet en nærmere handlingsplan og forsøgt at kortlægge de flugtveje, de har taget, siger forstander Kay Jokil til mediet.

Kofoedsminde har en række afdelinger på flere lokaliteter. Institutionen huser voksne kriminelle med forskellige psykiske handicap. Typisk vil der være tale om personer, der er anbragt efter en dom.

Institutionen ligger flere steder, blandt andet på Stevns, samme sted som den sikrede institution Stevnsfortet ligger.

Lørdag morgen stak en 19-årig mand af fra Kofoedsminde på Stevns. Ham leder Midt- og Vestsjællands Politi stadig efter.

Tirsdag efterlyste samme politikreds en 32-årig mand. Han var også flygtet fra Kofoedsminde, men det var onsdag i sidste uge.

Han blev anholdt tirsdag eftermiddag.

Kay Jokil fortæller til TV 2 Øst, at det er første gang i mange år, at Kofoedsminde har oplevet flugter fra stedet.

Ifølge forstanderen er afdelingen, som de to mænd flygtede fra, en midlertidig afdeling. Den blev taget i brug, fordi der var for mange på institutionens afdeling på Lolland, siger han videre til mediet.

I modsætning til en fangeflugt fra et fængsel eller et arresthus, er det i sig selv ikke nogen overtrædelse af straffeloven at flygte fra en institution, hvor man er anbragt ved dom.

Domsanbringelse på institution sker typisk af personer, der er omfattet af straffelovens bestemmelser om personer med mentalt retardering og lignende psykiske handicap.

Disse personer kan nemlig ikke ifalde strafansvar, men i stedet dømmes til en foranstaltning i form af for eksempel anbringelse, hvis de findes skyldige.

/ritzau/