16. nov. 2022 - 9:43

Sikkerhedsfolk til dansk journalist i Qatar: Sluk kameraet eller vi smadrer detSammen med resten af verdenspressen er TV2’s Rasmus Tantholdt og fotograf Anders Bach taget til Qatar for for dække VM i fodbold. Og selvom de har alle tilladelser i orden, så fik de alligevel besked på at slukke deres kamera, da de stod ved en rundkørsel på en offentlig vej.

Det fortalte journalist Rasmus Tantholdt, da han endelig fik lov til at komme igennem til danskernes fjernsyn senere samme aften.

“I har inviteret hele verden til at komme her. Hvorfor må vi ikke filme? Det er et offentligt sted, siger Rasmus Tantholdt til sikkerhedsfolkene, da de forsøger at stoppe udsendelsen.

LIGE NU LÆSER ANDRE: MAND FLYGTET FRA SIKRET INSTITUTION – HAR DU SET HAM?

Noget tyder på, at sikkerhedsfolk og myndigheder holder ekstra øje med alle journalister og almindelige mennesker, der filmer på gaden. For det er ikke alt, der må blive filmet og vist til offentligheden.

“De er bange for, at nogle af de her ting kommer frem. Min oplevelse efter at have rejst i 110 lande rundt omkring i verden er, at jo mere beskidt vasketøj, man har i kælderen, som man ikke ønsker at vise frem, jo sværere er det for os journalister at rapportere. Det er det, vi oplever her, siger Rasmus Tantholdt.

Efter en længere diskussion med sikkerhedsfolkene kom Rasmus Tantholdt igennem til de danske seere og fotograf Anders Bachs kamera er også uskadt.

Men der er et øget fokus på kameraer i det offentlige rum, fordi myndighederne ved, at nogle journalister gerne vil ind til migrantlejrene, som myndighederne bestemt ikke vil tillade.

 “De bryder sig ikke om, at det nu vælter ind med journalister, som løber ud i migrantlejre og filmer løs og interviewer homoseksuelle på gaden. Udstiller de ting, som Qatar ikke nødvendigvis er så glade for at vise resten af verden. De vil gerne vise en kæmpe fodboldfest, at alt er godt, men som vi kan se, skal det åbenbart ske med deres tilladelse, lyder det fra Rasmus Tantholdt.

Du kan se klippet her