Sigtet for 83 drabsforsøg: Pilot forsøgte at styrte passagerer i døden

Den 44-årige Joseph David Emerson. Foto: Illustrationsfoto/Presse-fotos.dk & Facebook

En off-duty pilot er blevet sigtet for 83 forsøg på manddrab, efter han angiveligt forsøgte at styrte et passagerfly ned

Søndag aften havde 44-årige Joseph David Emerson, der normalt er pilot, fået adgang til at sidde i cockpittet bag kaptajnen og anden piloten på et Alaska Airline-fly, der fløj fra Everett i Washington til San Francisco i Californien med 80 passagerer ombord.

Her forsøgte den 44-årige mand, mens flyet var i luften, angiveligt at styrte flyet og alle dets passagerer i døden.

Det skriver engelske BBC.

I en erklæring, som Alaska Airline har lagt ud, står der, at Joseph David Emerson ‘forsøgte at forstyrre driften af motorerne’.

SE OGSÅ: TO ULVEANGREB – NU SKAL DE MÅSKE SKYDES

I en optagelse mellem flyet og kontrollen på jorden kan man ifølge BBC høre piloten sige:

“Vi har den fyr, der forsøgte at slukke motorerne, ude af cockpittet nu, og han lyder ikke til at forårsage yderligere problemer.”

Manden blev taget ud af cockpittet efter at være blevet overmandet.

Samtidig beder piloten politiet om at være til stede i flyet straks efter en sikkerhedslanding, som man besluttede at foretage efter at have omdirigeret flyet.

Hændelsen er nu ved at blive undersøgt af Port of Portland Police Department og FBI, siger Alaska Airlines.

FBI har efterfølgende udtalt, at man har sigtet Joseph David Emerson for 83 forsøg på manddrab, da man mener, at han havde til hensigt at slå flyets passagerer og personale ihjel ved at forstyrre motorernes drift.