01. feb. 2022 - 14:02

Seriemorder fundet efter 40 årAntoinette Parks var blot 17 år gammel, da hun blev slået ihjel. Hun var gravid i sjette eller syvende måned og en af de fire kvinder, som den nu identificerede seriemorder slog ihjel. Foto: Denver Police Dept.

Det er lykkedes politiet i delstaten Colorado at fire årtier gamle drabssager, hvor fire kvinder blev dræbt. Politiet fandt frem til gerningsmanden ved hjælp af genetisk slægtsforskning og DNA fra den formodede gerningsmands slægtninge, som delte DNA med ham.

Politiet siger nu, at drabsmanden er en mand, som begik selvmord i fængslet i 1981.

Det skriver CNN.

Det drejer sig om drabene på tre kvinder og en teenagepige på 17 år, som var gravid i sjette eller syvende måned, som blev dræbt mellem 1978 og 1981 i området omkring Denver i Colorado.

Politiet gik ikke i detaljer ved et pressemøde fredag, men Matt Clark fra Denver Politi oplyste, at der var et “underliggende seksuelt element” ved sagerne.

Politiet benyttede sig for nylig af DNA-beviser, som skulle identificere drabsmanden, Joe Ervin, som tog sit eget liv for 41 år siden, efter han var blevet fængslet for at have skuddræbt en politibetjent fra Aurora Politi.

Joe Ervin blev gravet op i slutningen af 2021 og DNA fra denne udgravning blev sammenlignet med DNA-spor, som var blevet fundet på gerningsstederne. Det var et match.

– Selvom gerningsmanden ikke kan stilles fuldt til regnskab for hans forfærdelige handlinger, så håber vi, at det at vide, hvem der stod bag, kan give de efterladte familier fred, sagde Paul Pazen, som er politichef ved Denver Politi ved et pressemøde fredag.

De fire mord var indledningsvis blevet efterforsket individuelt og uden forbindelse til hinanden. Mellem 2013 og 2018 begyndte sagerne at blive bundet til hinanden. I 2019 fandt et laboratorie tilknyttet Denver Politi et spor til en person, som var beslægtet med personen, hvis DNA-spor man havde fundet på gerningsstedet – dog stadig uden at vide, hvem gerningsmanden var.

To år senere, mens man fra politiets side efterforskede mulige biologiske slægtninge til den – på daværende tidspunkt – endnu ukendte gerningsmands DNA, fik man et match. Efterfølgende blev Joe Ervin identificeret som den formodede gerningsmand og hans jordiske rester blev gravet op.

Tidligere i januar måned bekræftede en undersøgelse af DNA’et, at Ervin var den drabsmand, politiet havde ledt efter i mere end 40 år.

De fire ofre var Dolores Barajas på 53 år, Madeleine Furey-Livaudais på 33 år, Gwendolyn Harris på 27 år og Antoinette Parks på 17 år.