22. jun. 2022 - 10:32

Seksårig pige forsvandt: Sådan fandt betjenten Allan hende i en bunke tøjDette er politihunden Huxi – det er Allans makkers hund, der også deltog i eftersøgningen af den seksårige pige, men som ledte uden for

Presse-fotos.dk kunne tirsdag fortælle, at Danmarksmesteren i gemmeleg måtte være en seksårig pige fra det sydjyske område, da hun havde formået at sætte en større politieftersøgning i gang, efter hun ‘blev væk’. Læs her, hvordan det gik til, da hun blev fundet.

En seksårig pige fra Aabenraa Kommune tog gemmelegen med hjem fra frikvarter og til helt nye højder, da hun fik sat en hel politiaktion i gang for at finde hende.

Nu fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi, hvordan betjenten Allan sammen med sin politihundehvalp fandt den seksårige pige.

Pigen havde været væk et par timer, da hundeføreren Allan med sin makker blev sendt afsted.

”Min hund er kun en hvalp, så den kan endnu ikke bruges på sådan en opgave. Så da vi kom frem gjorde min makker klar til at få hans hund ud af bilen, så de kunne begynde at søge udendørs, mens jeg gik indenfor,” fortæller Allan.

Familien havde været til fødselsdag hele dagen, og pigen var forsvundet, efter de kom hjem. Forældrene havde ledt hele huset igennem, oplyser politiet.

”Vi vil altid gerne selv gennemsøge stedet, hvor folk er forsvundet fra, uanset om det er private hjem, et plejehjem eller et andet sted. Så det begynder jeg på. Jeg tænker, at sådan en pige nok har været træt efter en hel dag med fødselsdag, så hun har formentlig har lagt sig til at sove. Så jeg begynder at lede på hendes værelse. Og på en hems ligger der en bunke med noget tøj og legetøj – og der ligger pigen og sover i,” fortæller Allan.

Den seksårige pige, der lå i tøjbunken, opdagede absolut ingenting. Hun sov blot videre og var slet ikke klar over, at hun havde givet anledning til eftersøgning.