Se video: To unge mænd anholdt i Aarhus i nat

En person blev anholdt ved kulturhuset DOKK1 i Aarhus natten til onsdag. Han er sigtet for at ville stjæle en motorcykel.

“En opmærksom borger ringede natten til onsdag kl. 1.32 og fortalte, at han havde set to mænd stå og forsøge at bryde låsen op på en motorcykel, der holdt på den nordlige side af Dokk1 i Aarhus,” fortæller Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver i Østjyllands Politi, til presse-fotos.dk

“Da patruljen nåede frem, var mændene væk igen, og de var ikke umiddelbart at se i nærheden. Betjentene var næsten lige kørt fra stedet, da den årvågne borger ringede igen og sagde, at mændene var kommet tilbage og nu endnu en gang forsøgte at stjæle motorcyklen. Denne gang ankom både en almindelig patrulje og en hundepatrulje hurtigt til stedet, og de nåede at se mændene stå og fifle med motorcyklen. Mændene tog benene på nakken og løb i hver sin retning,” fortæller Jakob Christiansen.

LÆS OGSÅ: Field’s: Trippelmorder slipper måske for fængsel

Den ene – en 18-årig mand – hoppede op på letbanesporene ved Europaplads og løb langs banen. En af betjentene jagtede ham til fods, og han fik relativt hurtigt løbet den 18-årige op og lagt ham i håndjern.

I mellemtiden var den anden person – en 19-årig mand – løbet ned langs havnen, hvor betjentene fra hundepatruljen kortvarigt mistede ham af syne. Politihunden blev derfor sat til at finde ham, og kort efter stod den og gøede ved en trappe, som den 19-årige sad og gemte sig under.

Begge mænd blev sigtet for forsøg på tyveri af motorcyklen, og den 19-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven, da han havde en kniv på sig. Den 18-årige blev desuden sigtet for overtrædelse af jernbaneloven, da han havde løbet på skinnerne.