07. dec. 2023 - 18:17

Se ‘Tættere på Virkeligheden’ afsnit 6: Tilbageblik på skyderiet i FieldsDer blev trykket på den helt store knap, da politiet den 3. juli fik meldingen om skyderiet i Fields.

Ambulance efter ambulance drøner ud mod Field’s, hvor politifolk med automatvåben allerede farer rundt, mens panikslagne danskere med frygt malet i ansigtet i al hast lader sig evakuere.

Tættere på virkeligheden er en serie produceret om Presse-fotos.dk for PresseTV. Serien tager dig med bag kameraet, når vores pressefotografer dækker historier og begivenheder i hele Danmark. Har du ikke set de første fem afsnit kan du se dem HER!

Læs herunder nærmere om det fjerde afsnits indhold.

Det er den 3. juli 2022 klokken 17.32.

Politiet har netop modtaget de første meldinger om et masseskyderi i storcentret Fields.

Udrykningskøretøjerne vælter ind minut for minut og er sendt afsted i en størrelse, der aldrig før er set i Danmark.

På det her tidspunkt frygter man, at mange bevæbnende gerningsmænd har indtaget Field’s.

“Jeg går hjemme i stuen, da vi pludselig modtager mange tips på vores tipstelefon. Ud fra de oplysninger, vi modtager på vej ud til Field’s, tyder det på, at der kan være flere gerningsmænd, som skyder inde i centret,” siger Presse-fotos.dks fotograf Mathias Øgendahl og fortsætter.

“Ved motorvejsafkørslen til Field’s advarer jeg bilister mod, hvad der er i gang inde i centret, mens jeg får iført mig min skudsikrevest. Klokken er 17.50, og vi er det første danske medie på stedet, der kan dokumentere den forfærdelige begivenhed.”

Skyderiet i Fields
Foto fra skyderiet i Fields d. 3. juli 2022

Kort efter svæver en helikopter ind over Field’s med politiets aktionsstyrke.

Beredskabet er i gang med en hermetisk lukning af centret, mens sårede og døde mennesker bæres ud foran verdenens øjne.

Se med bag kameraet, når Presse-fotos.dk i ‘Tættere på virkeligheden’-afsnit seks giver vores læsere et unikt indblik i, hvordan vores pressefotografer arbejdede under skyderiet i Fields, men også under episoder med flere påsatte brande på Vestegnen.

Læs også: Forsvarer kalder Field’s sag uhyre tragisk for alle