14. okt. 2021 - 16:53

Se den uhyggelige video: Dansk terrorist i Norge kom med advarsel“Hej. Jeg er en budbringer. Jeg kommer med en advarsel. Er det virkelig det her, I vil? Og alle, som har lyst til at gøre op for sig selv, så er tiden inde. Forstå at jeg er muslim.”

Sådan siger den danske gerningsmand bag massedrabet i den norske by Kongsberg, Espen Andersen Bråthen i en video, som blev udgivet i 2017.

Den 37-årige dansker blev anholdt onsdag aften, efter han flere steder i byen Kongsberg havde dræbt fem uskyldige mennesker med bue og pil.

Videoen indeholder en advarsel, og den var så alvorlig, at den på daværende tidspunkt fik Espen Andersen Bråthens venner til at advare politiet.

Det skriver norske Nettavisen.

»Politiet bør vide, hvem denne person er, og jeg håber virkelig, at I følger lidt med, før liv går tabt,« lød beskeden til politiet.

Vennens dystre spådom blev tragisk nok opfyldt, og politiet formåede ikke at stoppe manden, før det gik galt.

Onsdag aften dræbte han nemlig fem uskyldige mennesker i den norske by Kongsberg.

»Han er blevet totalt forvirret og forstår ikke længere noget af verden omkring sig,« siger vennen til Nettavisen.

Han forklarer derudover, at Espen Andersen Bråthen er blevet tvangsindlagt flere gange, men at han gang på gang er blevet udskrevet igen.

Den forklaring stemmer godt overens med det, som et anonymt familiemedlem har fortalt til B.T.

Familiemedlemmet fortæller, at Espen Andersen Bråthens forældre frygtede deres egen søn.

»De er flere gange flygtet hen til naboerne og har tilkaldt politiet, når han er kommet forbi, og de spærrede sig næsten inde af frygt for, at han skulle komme forbi. Sidst måtte moderen stikke af,« fortalte han.

Ifølge det danske familiemedlem har den drabssigtede haft store problemer med narkotika, og i den forbindelse har hans forældre i adskillige år forsøgt at råbe systemet op.

Men de har ikke fået den nødvendige hjælp fra myndighederne.

I stedet har de måttet leve med frygten for, at deres søn ville gøre dem ondt.

»Sidst moderen var hernede og besøge os, overvejede jeg at spørge ind til det, men jeg gjorde det ikke, for det var vel det samme som altid, desværre. De har gjort alt, hvad de kan, for at hjælpe deres søn, men systemet har tabt ham,« siger familiemedlemmet.