Se de sjove billeder: Børnene hoppede på cyklen i den gode sags tjeneste

’Danmarks sjoveste og største cykelløb for børn’

Sådan lyder konstateringen fra Børneulykkesfonden, der lørdag afholdt cykelløbet i den vestjyske by Varde.

Og selv om det ikke lige frem var Jacob Fuglsang og Michael Mørkøv, der kørte vejene tynde denne eftermiddag i Tour De Varde, så var der alligevel fart over feltet på både de to- og firhjulede cykler.

I hvert fald hvis man spørg børnene selv.

Så det kan jo være, at Tour De France-rytterne skal se sig lidt over skulderen, når de indtager de danske landeveje om 12 dage.

(Se galleriet fra cykelløbet nederst i artiklen)

Meget andet en cykelløb

Ruten til Børneulykkesfondes cykelløb er cirka en kilometer lang, og alderen på de deltagende børn bestemmer, hvor mange omgange de kører. Eksempelvis cykler 9-10 årige seks omgange, mens de 3-4 årige cykler to omgange.

Børneulykkesfonden har arrangeret løbet i alt i 18 danske byer. Løbet startede i Haderslev den 30. april og slutter den 4. september i Rødovre.

Lørdag i Varde deltog omkring 200 børn, og det blev cyklet på torvet i byen. Ud over løb og cykling var der også træning i førstehjælp, fremvisning af en lastbil og et meget spændende helte løb.

Det koster 75 kroner per barn, der cykler, og deltagerprisen går direkte til fondens arbejde.

Se her, hvornår løbet kommer til din by.