Satte strøm til hundehvalpe i skur: Seks hvalpe udsat for grov mishandling

En 35-årig mand er blevet dømt for mishandling af seks hvalpe, hvor han og en kvinde har sat strømhalsbånd om hvalpenes hals. Hundene fik stød, hver gang de larmede.

Det oplyser sagens anklager Kirsten Skov-Petersen til TV2 Østjylland.

Ifølge anklageskriftet har duoen haft hvalpene i et skur, da de ville sælge dem videre. Dog havde de ikke fået den nødvendige tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

HUNDEHVALP MISHANDLET – HER ER DOMMEN

I et aflåst træskur i en kolonihave Aarhus N blev hundene udsat for mishandling, da halsbåndene blev aktiveret af hundens egen gøen eller andre høje lyde. En mishandling, som har ledt til smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Arkivfoto

“Der blev på adressen også fundet 20 udenlandske importerede veterinære lægemidler, hvoraf flere af dem var åbnet, ligesom de ikke var forsynet med en etiket fra dyrlæge eller apotek”, skriver TV2 Østjylland.

 Slipper for fængsel og får rabat på bøde

Den tiltalte mand har påtaget sig skylden for alle forhold og derfor er sigtelserne mod kvinden nu frafaldet.

HUNDEHVALPE SKAL I FÆNGSEL!

Men den dømte mand er blevet tildelt en bøde på 12.500 kroner, fortæller Anklager Kirsten Skov-Petersen til mediet.

“Det er helt inden for reglerne, og jeg kunne ikke regne med en strengere straf. Når der i en ukompliceret sag er så lang sagsbehandlingstid, så siger Højesterets retningslinjer, at der skal være en reduktion af bøden”, siger anklager Kirsten Skov-Petersen.