Sabrina så dansk kvinde drukne i ferieparadis: ‘Der kom skum ud af munden’

Fra turen på Samos

“Jeg svømmer hen til hende og vender hende om. Hun er helt blå i hovedet, og der kommer skum ud af munden på hende. Jeg er dybt chokeret over oplevelsen.”

24-årige Sabrina var i fredags førstehåndsvidne til en dansk kvindes druknedød på den græske ø Samos. Kvinden blev ramt af flere hjertestop, men hjælpen var alt for langt væk.

Ulykken skete, da en gruppe af turister sammen var taget ud på en bådtur for at svømme, dykke og se på grotter.

En af dem var Sabrina , og en anden var en 77-årig dansk, kvinde.

De to kendte ikke på forhånd hinanden, men bådturen skulle for den unge kvinde ende med en kamp for den 77-åriges liv.

“Vi var sejlet ud, og jeg havde taget en redningsvest på for min egen sikkerhedsskyld, da der var lidt dybt,” fortæller Sabina til Presse-fotos.dk.

“Pludselig råber nogle af dem, der styrer båden, om jeg kan tjekke til den danske kvinde, da hun ligger med ryggen op i vandet.”

Sabrina svømmer hen til den ældre kvinde og vender hende om.

Hun ser hurtigt, at den er helt gal. Den ældre kvinde er helt blå i hovedet, og hun har skum om munden.

“Jeg brugte alle mine kræfter på af få hende svømmet hen til båden – jeg er gravid, så det var virkelig voldsomt,” siger Sabrina.

SE OGSÅ: EN DRÆBT I ULYKKE – TO I KRITISK TILSTAND

Ved båden hjælper folk ombord med at løfte den druknede kvinde op ad en halvanden meter høj stige, og her begynder kampen for hendes liv.

“De giver hende hjertemassage, og hun kaster op og kommer til live efter fem minutters førstehjælp. Ikke mange minutter efter får hun hjertestop igen,” siger 24-årige Sabrina.

Den unge kvinde forklarer, at båden havde sat et hastigt tempo mod land, men at det tog 40 minutter, før gruppen og den druknede kvinde ankom til et sted, hvor der befandt sig en ambulance.

“Det var meget tydeligt, at kvinden desværre var død,” siger Sabrina.

Presse-fotos.dk har været i kontakt med Udenrigsministeriet, der bekræfter, at en kvinde er afgået ved døden efter en drukneulykke på den græske ø Samos.

“De pårørende er underrettet. Udenrigsministeriet kan af hensyn til tavshedspligten i personsager ikke give yderligere oplysninger,” lyder det fra ministeriet til Presse-fotos.dk.

SE OGSÅ: MOTORCYKLIST DRÆBT I ULYKKE

24-årige Sabrina er dybt chokeret over oplevelsen på Samos.

Ikke mindst sikkerheden og måden, som det hele blev håndteret på.

“På en ø som Samos burde der være førstehjælpskasser på en båd, som også indeholder maske, pumpe til ilt samt en hjertestarter. Specielt når man er på vand, og der er to timer til nærmeste hospital,” siger hun.

Sabrina tror, at kvinden har ligget druknet i vandet i omkring fem minutter.

Presse-fotos.dk er bekendt med Sabrinas identitet, men hun ville gerne undlade at have sit fulde navn udgivet i artiklen.

Fra turen på Samos
Fra turen på Samos