22. nov. 2023 - 15:33

Så går det løs: Politiet rydder Pusher Street på ChristianiaPolitiet er onsdag eftermiddag begyndt at rydde hashboder på Fristaden Christiania i København.

Ordensmagten vil være til stede på Christiania resten af dagen, og derfor er hashsalget lukket hele onsdagen.

“Med onsdagens lukning sender vi et første signal om, at Pusher Street står over for en markant ændring. Kl. 15 fjerner vi boderne, og vi bliver i Pusher Street, så hashsalget dermed vil være lukket resten af dagen. Vi vil samtidig være synligt til stede andre steder både på Christiania og i andre områder af byen, hvor hashsalget kan tænkes at flytte hen, så det er vi klar til at håndtere,” sagde vicepolitiinspektør Simon Hansen fra Københavns Politi tidligere på ugen i en pressemeddelelse.

Det vil ikke være forbudt at opholde sig i Pusher Street, mens hashsalget er lukket. Men er man i besiddelse af hash, risikerer man stadig at blive anholdt og sigtet. Onsdagens aktion er den første af en række midlertidige lukninger, som Københavns Politi vil gennemføre den kommende tid. 

LÆS OGSÅ: Politiet: Vi lukker Pusher Street

I mange år har hashhandel på Christiania principielt været forbudt – men i praksis tolereret.

Men der er vedtaget en ny helhedsplan for området, som betyder, at hashhandel på lidt længere sigt helt skal afvikles på Christiania.

Det skyldes ikke mindst flere dræbende skudepisoder i området.

Bag helhedsplanen står foruden Københavns Politi også Københavns Kommune, Fonden Fristaden Christiania, Justitsministeriet, Social-, Ældre- og Boligministeriet og Social- og Boligstyrelsen.