05. aug. 2022 - 20:35

Rusland og Tyrkiet udvider sit sammenarbejde: Gas betales delvist i rublerRusland og Tyrkiet er nu blevet enige om at udvide samarbejdet mellem de to lande

Det meddeler Tyrkiets præsident Recep Erdogan og Ruslands præsident Vladimir Putin efter et møde fredag mellem de to i den russiske sortehavsby Sotji.

’Trods de nuværende regionale og globale udfordringer, så bekræfter lederne deres fælles vilje til yderligere at udvikle relationerne mellem Rusland og Tyrkiet,’ hedder det i en erklæring fra mødet i Sotji ifølge Ritzaus Bureau.

Det er særligt på det økonomiske og det energimæssige plan, at de to lande vil udvide sammenarbejdet.

Blandt andet er lederne fra de to lande blevet enige om, at betalingen af russisk gas fremover delvist skal ske i rubler, skriver nyhedsbureauet Interfax, der citerer den russiske vicepremierminister Aleksander Novak. Kravet med gas betalt i rubler er et krav, som Rusland også før har stillet mange EU- og NATO-lande, men som EU-kommissionen og mange medlemslande har afvist.

SE OGSÅ: 19-ÅRIGE ENDTE I Å UNDER SIN FLUGT FRA POLITIET

Erdogan og Putin har derudover også aftalt, at de vil arbejde tættere sammen mod terrororganisationer i Tyrkiet. Det gælder især kurdiske YPG, som blandt andre USA førhen har støttet i kampen mod Islamisk Stat.

Tyrkiet er et medlem af NATO, der ikke har tilsluttet sig det hav af sanktioner og den hårde linje, som størstedelen af de vestlige lande ellers har gjort, efter Rusland invaderede Ukraine i februar 2022.

Google Play: (https://play.google.com/store/apps/details…) – AppStore: (https://apps.apple.com/…/presse-fotos-dk/id1625543625…)