Rumænere stjal på Roskilde Festival: Dømt til udvisning

Arkivfoto

En 29-årig mand og en 23-årig kvinde fra Rumænien har begge modtaget en straksdom for tyverier af flere mobiltelefoner, powerbanks og trådløse høretelefoner på Roskilde Festival.

Det har en dommer ved Retten i Roskilde bestemt ved et grundlovsforhør lørdag.

Dommen lyder på 40 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med et indrejseforbud i seks år.

De to personer var gæster på festivalen indtil fredag aften, hvor deres armbånd blev klippet, efter festivalvagterne blev bekendt med tyverierne.

Fredag aften henvendte en 22-årig mand og festivalvagter sig til politiet, fordi den 22-årige havde sporet sin stjålne mobil til et teltområde på festivalpladsen.

Politiet fik udpeget teltet, hvor de traf de to nu dømte rumænere.

I teltet fandt politiet den 22-årige mands stjålne mobiltelefon sammen med fire andre mobiltelefoner, flere iPods, powerbanks, trådløse høretelefoner samt solbriller mærket med et navn.

Alle tingene blev beslaglagt som bevis i sager om tyverier fra forskellige festivalgæster, som politiet efter festivalen skal have identificeret.

I teltet blev der desuden fundet mindre mængder skunk og hash, som også blev beslaglagt. Politiet mistænker, at stofferne tilhører den 29-årige rumænske mand.

Efter festivalvagterne havde klippet de to personers armbånd, blev de bragt til politistationen i Roskilde til afhøring. De fik assistance fra en tolk.

Derefter tilbragte de natten i et arresthus, og nu skal de altså i fængsel i 40 dage, før de begge udvises af Danmark.