Rolf Sørensen syg i hjertet

Ekspertkommentatoren Rolf Sørensen har meldt afbud til årets Tour de France på grund af hjerteproblemer

I weekenden skulle den mangeårige ekspertkommentator Rolf Sørensen sidde klar til årets udgave af cykelløbet Tour de France, men helbredet sætter en stopper for de planer.

Rolf Sørensen melder nemlig afbud som ekspertkommentator på TV 2 til sommerens Tour de France på grund af hjerteproblemer.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

– Jeg er helt utroligt ærgerlig over, at jeg ikke kan være med til at lave Tour de France i år, men helbredet kommer i første række, siger Rolf Sørensen i meddelelsen.

– Jeg har fået nogle udfordringer med hjertet, og det skal udredes, før jeg tør udsætte mig selv for en arbejdsopgave som Touren rundt i hele Frankrig. Derfor har jeg besluttet mig for, at det klogeste er, at jeg bliver helt hjemme fra Touren i år.

I stedet for Rolf Sørensen har TV 2 besluttet at bruge den tidligere cykelrytter Trine Schmidt som ekspertkommentator til årets udgave af Tour de France.

På TV 2 har man fuld forståelse for Rolf Sørensens beslutning.

– Det er først og fremmest rigtig trist, at Rolf har fået problemer med helbredet. Der er ikke noget, der er vigtigere end, at Rolf får fred og ro, så han kommer sig så godt som muligt så hurtigt som muligt, siger TV 2’s chefredaktør på Tour de France, John Jäger.

– Vi ønsker ham god bedring, og når han er på toppen igen, så glæder vi os til at få ham tilbage til vores cykeldækning senere på året, lyder det.

Rolf Sørensen måtte i sidste måned også melde fra til optagelserne af programmet ’Rolf og Ritter på Tour’ på grund af en knæskade.

Programmet, hvor de to kommentatorer prøvekører flere af løbets etaper, har kørt i de sidste 18 år. Det gør det også i år dog med den tidligere cykelrytter Lars Bak som erstatning.

Siden 2006 har Rolf Sørensen ledet danskerne gennem cykelløbet på de franske landeveje som kommentator på TV 2.

Her har den tidligere cykelrytter delt ud af sine mange anekdoter undervejs på etaperne i selskab med den faste kommentator Dennis Ritter ved sin side.

Årets udgave af verdens største cykelløb begynder på lørdag 29. juni og slutter af 21. juli.

I en anden mere alvorlig sag er den 25-årige Mads Hofmann Jensen netop blevet kendt skyldig i flere voldtægter begået mod en 14-årig pige samt to andre unge kvinder. Derudover er manden også kendt skyldig i vold og trusler ved blandt andet at have tvunget en af pigerne frem under trusler af at skære hendes hund over med en motorsav.