Risikerer dobbeltstraf: Unge mænd viste falske coronapas

To unge mænd er sigtet for dokumentfalsk, efter at de torsdag aften og natten til fredag fremviste falske coronapas i Østjylland.

Det skriver Østjyllands Politi.

Først blev en 20-årig sigtet for dokumentfalsk, da han torsdag aften forsøgte at komme ind til en fodboldkamp på Randers Stadion, ved at fremvise et falsk coronapas på sin mobil.

Selvom det fremviste coronapas til forveksling lignede et rigtigt coronapas, fik vagten på Randers Station mistanke om, at der var noget galt. Derfor blev politiet kontaktet, som kunne konstatere, at coronapasset var forfalsket, hvorefter den 20-årige blev sigtet og bortvist fra stadion.

Senere, omkring klokken 01:50, viste en 23-årig mand et coronapas på mobilen, da han ville ind på en bar omkring åen i Aarhus.

Men da dørmanden kunne konstatere, at efternavnet på coronapasset ikke stemte overens med efternavnet på kørekortet, som den 23-årige samtidig havde fremvist, blev politiet kontaktet og den unge mand blev ligeledes sigtet for dokumentfalsk.

De to unge mænd risikerer nu begge dobbeltstraf, da straffen for lovovertrædelser begået med relation til corona-epidemien kan straffes dobbelt så hårdt.

Det får nu Østjyllands Politi til at komme med en kraftig advarsel mod at bruge falske coronapas.

Almindeligvis vil denne type af dokumentfalsk straffes med 20 til 40 dages fængsel, skriver Østjyllands Politi.

Det er ikke første gang, at personer har forfalsket coronapas.

I sommers blev fem personer fra Viby Gymnasium i Aarhus politianmeldt af gymnasiet, da de havde fusket med deres coronatest.

Blandt andet risikerede en af eleverne med udenlandsk baggrund fra gymnasiet at blive udvist fra Danmark på grund af reglen om dobbelt straf. Eleven havde ændret datoen på en negativ coronatest, så hun kunne komme til undervisning.