Retten i Aarhus: Fem mænd kendt skyldige i terrorsag

Retten i Aarhus kendte fredag fem mænd skyldige i en terrorsag.

To af mændene blev kendt skyldige i terrorfremmende virksomhed over for organisationen Islamisk Stat (IS). Tre andre mænd fandt retten skyldig i terrorfinansiering ved at have sendt penge til IS.

En sjette anklaget blev frikendt.

Det var en 30-årig og en 32-årig mand, der blev kendt skyldige i at have udført terrorfremmende virksomhed overfor IS under en rejse til Syrien i juli 2014. Derudover blev den 30-årige også kendt skyldig i at have forsøgt at tilslutte sig terrororganisationen, da han året efter forsøgte at komme ind i Syrien.

Det mislykkedes dog, da han blev anholdt i Tyrkiet.

LÆS OGSÅ: Uhyggelig sigtelse: Mand bestilte liveshows med overgreb på børn

Retten fandt det også bevist, at den 30-årige i en periode fra 2013 til 2017 sendte penge til IS. Retten dømte ham desuden for at have foranlediget de fire andre mænd til at assistere ham i at overføre penge til terrororganisationen.

I alt blev der overført eller forsøgt overført ca. 230.000 kroner.

De seks mænd blev anholdt 27. april sidste år. Alle blev varetægtsfængslet, men kun to af dem har siddet varetægtsfængslet indtil fredagens dom. Det var de to, der blev dømt for terrorfremmende virksomhed.

“Sager om terrorisme er jo selvsagt meget alvorlige, og det har været en kompleks efterforskning, der har krævet en del ressourcer. Jeg er tilfreds med, at retten på baggrund af det omfattende efterforskningsmateriale også fandt, at der var beviser for, at mændene har støttet en terrororganisation. Nu afventer jeg rettens strafudmåling, ” siger Dorthe Lysgaard, specialanklager, Østjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Strafudmålingen finder sted onsdag.