Repair Cafe Danmark vokser: Samarbejder med IKEA

Arkivfoto: IKEA i København.

Repair Cafe Danmark udvider deres koncept med vind i sejlene. Nu indgår de et samarbejde med møbelgiganten IKEA.

Organisationen Repair Cafe Danmark vokser i et hastigt tempo landet over. Her lærer forbrugere, hvordan de får ting til at leve længere i stedet for at smide dem ud.

Repair Cafe Danmark tæller snart 123 caféer i landet, og i disse uger holder de tilmed en landsdækkende festival, Repair Festival.

‘Det er 15 år siden, at den første reparationscafé startede i Amsterdam. Danmark kom med i 2013, og de senere år har det virkelig taget fart,’ siger Arne Skov, formand for Repair Cafe Danmark.

De seneste seks år, er det kommet omkring 20 nye caféer til hvert år, og nu støtter møbelgiganten IKEA også op om konceptet.

Det skriver Københavnliv.

Torsdag åbner de deres første reparationscafé i IKEA i København.

‘Vi er optaget af at tage vores ansvar for det cirkulære og sikre vores produkter et langt liv. Det her er et blandt mange tiltag, som kan sikre, at vores produkter bliver repareret, når de går i stykker eller skifter hænder,’ siger Lizanette Gydegaard Holm, der er kommunikationschef for IKEA Danmark.

Koncept rykker ind i IKEA

I afdelingen i København står frivillige for reparationerne den tredje torsdag hver måned. Tilbuddet omfatter tøj, værktøj, køkkentøj, haveredskaber, pyntegenstande, legetøj og computere.

Man står selv for at medbringe eventuelle reservedele, men ellers er reparationerne gratis.

Åbningen er reparationscaféen sker i forlængelse af en strategi som IKEA kører om at være mere end et møbelvarehus.

Det har Country Commercial Manager for IKEA Danmark, Mads Kristensen, tidligere fortalt mediet.

‘Det ligger rigtig godt i tråd med, at vi gerne vil skabe flere aktiviteter for københavnerne, sagde Mads Kristensen dengang,’ sagde han i forbindelse med fejringen af Ikeas et års fødselsdag på Dybbølsbro.

I IKEA kan der købes alt fra senge og borde til forklæder og lamper. Nu kan endnu flere danskere få glæde af det store varehus.